Πρόσβαση  σε  επαρκές  και  ποιοτικό  νερό  αποκτούν πλέον  οι  κάτοικοι  του οικισμού Ελιάς της Δ.Ε. Γόννων του Δήμου Τεμπών καθώς ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε σε χρήση το έργο: "ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΥΔΡΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ «ΕΛΙΑΣ» ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΟΥ" προϋπολογισμού 136.961,00  Ευρώ

το οποίο χρηματοδοτήθηκε από πόρους ΣΑΤΑ.

Την Πέμπτη το πρωί    υλοποιήθηκε  και   η   ηλεκτροδότηση   της   γεώτρησης   και  παρελήφθηκε   το  έργο.

Η κατασκευή του έργου  αφορά την αξιοποίηση της υδρευτικής γεώτρησης  «Ελιάς» της Δ.Ε. Γόννων του Δήμου Τεμπών και αφορά την κατασκευή των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων της γεώτρησης που περιλαμβάνει ΥΑΣ για την άντληση του νερού παροχής Q=55-60m3/H και βάθος τοποθέτησης φίλτρου τα 85-90m καθώς και την κατασκευή αγωγών μεταφοράς νερού.

Το αντλητικό συγκρότημα έχει υπολογισθεί να καλύπτει την δυσμενέστερη περίπτωση, την άρδευση ελαιοδένδρων ενώ εναλλακτικά θα μπορεί να τροφοδοτεί την υπάρχουσα υδρευτική δεξαμενή στην «Ελιά» ή την νέα αρδευτική δεξαμενή.  Στην   παραλαβή του έργου  παραβρέθηκαν  οι  αντιδήμαρχοι  κ. Αστέριος Σαϊτης, Θωμάς Τσιαπλές  η δημοτική σύμβουλος κα Γεωργία Τσόπα ,ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Τεμπών κ.Ιωάννης Σακαβός ,καθώς και ο εργολάβος του έργου κ.Γιαννακάκης .