Συνάντηση με εκπροσώπους του Α.Π.Θ. και του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας την κα Φραγκιαδάκη, κα Λαίνα καθώς και με την κα Ρουμελιώτου, είχε σήμερα το πρωί στην έδρα του Δήμου στο Μακρυχώρι , ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, παρουσία της Προέδρου του ΔΟΠΑΠΕΠ και Α' Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Τεμπών κας Ξανθής Ζησάκη και του Προέδρου της Τ.Κ. Ραψάνης  κ. Γαγάρα Νικόλαου.
Στη συνάντηση συζητήθηκε το πρόγραμμα δράσης του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ. στον Ξενώνα Ραψάνης για το καλοκαίρι του 2018.
Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ξεκίνησε την άνοιξη του 2016 τη λειτουργία του Προγράμματος Ενταξιακών, Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων στη Ραψάνητου Δήμου Τεμπών, μισθώνοντας τον τοπικό δημοτικό ξενώνα.
Με βασικό στόχο την εκπαίδευση στις κριτικές προσεγγίσεις του πεδίου των εξαρτήσεων και στις εφαρμογές της αυτοβοήθειας/ αλληλοβοήθειας, ο «Ξενώνας Ραψάνης» υλοποιεί σεμινάρια εμβάθυνσης (διάρκειας μία ή περισσότερων ημερών), για επιστήμονες και εργαζόμενους στη θεραπεία και πρόληψη των εξαρτήσεων, σε δομές Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας καθώς και σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.
Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Δήμαρχος Τεμπών για την υλοποίηση του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ. διότι, αφενός υπηρετεί το στόχο της δημιουργικής και επαγγελματικής υποστήριξης ανθρώπων που το παρακολουθούν και αφετέρου συμβάλλει στην πολιτισμική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τεμπών, μέσω της διενέργειας δράσεων πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.