Με πρόταση της παράταξης του Κώστα Κολλάτου κατατέθηκε ψήφισμα στήριξης των αμυγδαλοπαραγών και ψηφίστηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Τεμπών.

Στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

"Κατά την τακτική συνεδρίαση «κεκλεισμένων των θυρών» του  Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τεμπών έχοντας υπόψην την δραματική οικονομική κατάσταση των αμυγδαλοπαραγωγών του Δήμου μας - που σημειωτέον δεν εχουν εισόδημα τα 3 απο τα τελευταία 4 χρόνια - προτείνεται από την παράταξη μας η έκδοση ψηφίσματος με αποδέκτες το Υπουργείο Αγροτικης Ανάπτυξης καί Τροφίμων,τον ΕΛΓΑ, κοινοποιώντας παράλληλα σ´ολους τους βουλευτές του Νομού και τον Περιφερειάρχη Θεσαλλίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δ. Τεμπών αποφάσισε ομόφωνα μετά από ψήφιση της πρότασης μας και διεκδικεί:

1) Την άμεση πληρωμή των δικαιούχων μεσω ΠΣΕΑ των αμυγδαλοπαραγωγων του 2017, δεδομένου ότι έχουν ολοκληρωθεί και αποσταλεί τα πορίσματα ζημιών στούς παραγωγούς.

2) Την άρση της αδικίας εις βάρος των παραγωγών στούς οποίους χορηγήθηκαν «ψίχουλα» με ενισχύσεις deminimis(80€/στρέμμα) και την ενίσχυση των παραγωγών με βάση τις πραγματικές ζημιές,αφού σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία της αρμόδιας επιτροπής το ποσοστό μείωσης της παραγωγής ξεπερνά τό 80% κατά το 2019.

3) Την ταχύτερη δυνατόν αποστολή των πορισμάτων εκτίμησης ζημιών τού 2020 καθώς και την αμεση πληρωμή των παραγωγών από τον ΕΛΓΑ".