Επιστολή του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Τεμπών κ. Γιώργου Μανώλη, σχετικά με την απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να λειτουργεί το υποκατάστημά της  στον Πυργετό τρεις ημέρες την εβδομάδα.
Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Μανώλης αναφέρει τα εξής:
Ζήτημα προέκυψε ξαφνικά με τη λειτουργία του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Πυργετό. Την Παρασκευή 31-3-2017 το υποκατάστημα στον Πυργετό, έστειλε στους πελάτες της μήνυμα, ότι πλέον η Τράπεζα θα λειτουργεί μόνο τρεις ημέρες την εβδομάδα.
Μεταφέροντας τα αισθήματα αγανάκτησης και πικρίας των πελατών που εξυπηρετούνται από το υποκατάστημα του Πυργετού, εκφράζουμε – σαν αντιπολίτευση- τη διαμαρτυρία μας, διότι η εξέλιξη αυτή -κατά την εκτίμησή μας- προετοιμάζει το επόμενο βήμα που είναι η κατάργηση του υποκαταστήματος. Όταν πριν ένα χρόνο είχε προκύψει ξαφνικά θέμα κλεισίματος του υποκαταστήματος της Πειραιώς στον Πυργετό, είχαμε στηρίξει τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για να αποφευχθεί η εξέλιξη αυτή. Στη συνέχεια ο δήμαρχος κ. Κολλάτος με εμφανίσεις του στα ΜΜΕ – ηλεκτρονικά και έντυπα- περιχαρής ανακοίνωνε την παραμονή του υποκαταστήματος της Πειραιώς στον Πυργετό, ευχαριστώντας «δύο φίλους του δήμου Τεμπών, ένα ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος και ένα μέλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την υπερπολύτιμη βοήθειά τους». Σε ερώτησή μας, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αν η λύση παραμονής της τράπεζας στον Πυργετό ήταν οριστική ή προσωρινή, διαβεβαίωνε κατηγορηματικά το σώμα ότι η λύση είναι οριστική! Και ρωτάμε τον κ. δήμαρχο: «όταν διαβεβαίωνε ότι η λειτουργία της Τράπεζας Πειραιώς, όχι μόνο παραμένει άλλα έχει προχωρήσει και σε συζητήσεις με ανώτερα στελέχη της, για περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών με περισσότερα τραπεζικά προϊόντα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, θεωρούσε αναβάθμιση και καλύτερη εξυπηρέτηση, την παραπάνω εξέλιξη»; Δηλαδή ότι μετά από ένα έτος θα λειτουργούσε τρεις ημέρες την εβδομάδα αντί για πέντε; Μήπως γνώριζε ότι η λύση ήταν προσωρινή και όχι οριστική και το απέκρυψε σκοπίμως για να μας αποπροσανατολίσει; Μήπως υιοθετώντας τότε την πρότασή μας «να μεταφέρει τα αποθεματικά του δήμου μας στην Τράπεζα Πειραιώς για να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας», σήμερα η κατάσταση ήταν διαφορετική; Σαν αντιπολίτευση αναλάβαμε πρωτοβουλία και επικοινωνήσαμε με πολιτικά και τραπεζικά στελέχη, ώστε να δοθεί πραγματικά οριστική λύση επαναλειτουργίας σε κανονικούς ρυθμούς της Τράπεζας Πειραιώς στον Πυργετό. Σε αντίθετη περίπτωση καλούμε τους κατοίκους και επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής σε εγρήγορση, έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις. Τέλος απευθυνόμενοι προς το δήμαρχο κ. Κολλάτο έχουμε να πούμε το εξής: «Αν έχεις δήμαρχε τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς!»