Σε μεγάλη συγκέντρωση στο Συκούριο, παρά την καταρρακτώδη βροχή,  μίλησε ο δήμαρχο Τεμπών και εκ νέου υποψήφιος κ. Κώστας Κολλάτος.
Όπως ανέφερε «από την πρώτη στιγμή που ενέκυψε το ζήτημα στην τοπική κοινότητα και τους κατοίκους του Κυψελοχωρίου, ζητήσαμε και ζητάμε  με όλους τους τρόπους την μη λειτουργία της δομής προσφύγων στο στρατόπεδο «Υπολοχαγού Ζώγα Αργυρίου»».

Αναλυτικά η ομιλία του:

Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που βρισκόμαστε απόψε εδώ κοντά σας, στο πλαίσιο της προεκλογικής μας επικοινωνίας. 

Σας ευχαριστώ για την καταπληκτική σας παρουσία.

Μια παρουσία που είναι προάγγελος μεγάλης νίκης!

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της εκλογικής αναμέτρησης. 

Μια αναμέτρηση ιδιαίτερα κρίσιμη για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ιδιαίτερα σημαντική για το δήμο μας και πιστεύουμε νικηφόρα για τον συνδυασμό μας, με την υποστήριξη σας. 

Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να το πετύχουμε αρκεί να υπάρξει διαρκής αγώνας, ενότητα, συσπείρωση, ενιαία αυτοδιοικητική συνείδηση και για αυτό δεν χρειάζεται εφησυχασμός. 

Στόχος μας είναι να παραμείνει ο ενιαίος Δήμος Τεμπών ένα ισχυρό, σύγχρονο, αυτοδιοικητικό κέντρο, αξιοποιώντας τόσο τις δυνατότητες της περιοχής όσο και όλων των δημοτών. 

Στις προθέσεις μας είναι να συνεχίσει να λειτουργεί ο δήμος χωρίς αντιπαλότητες, χωρίς περιθωριοποιήσεις, να παραμείνει κοινωνικά δίκαιος με ευαισθησία στα προβλήματα της καθημερινότητας, με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου για τους δημότες και τους επισκέπτες μας. 

Τονίζουμε για πολλοστή φορά ότι στις σκέψεις μας παραμένει η ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ για υπέρβαση μικροκομματικών – μικροπολιτικών αγκυλώσεων, δίνοντας πρωτοβουλία και λόγο σε όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας να εκφραστούν, να δημιουργήσουν και να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις μιας βιώσιμης ανάπτυξης. 

Έτσι με γνώμονα όλα αυτά δημιουργήσαμε έναν πολυσυλλεκτικό συνδυασμό με βασικό μας μέλημα τα αυτοδιοικητικά ζητήματα και προβλήματα μακριά από την εμπλοκή των κομμάτων. 

Είναι θεμιτό και απόλυτα σεβαστό ο καθένας να έχει την πολιτική του άποψη και θέση. 

Όμως στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν απαιτείται κομματική προσέγγιση αλλά ήθος των διοικούντων, γνώση και όραμα και αυτό έχει επιβεβαιωθεί δύο φορές στις εκλογικές αναμετρήσεις για τον Δήμο Τεμπών.  

Πριν μερικά χρόνια μαζί με πολλούς συντοπίτες μας και ανθρώπους που νοιάζονταν για τον τόπο μας εκθέσαμε τους εαυτούς μας ως υποψήφιοι. 

Μας τιμήσατε, μας επιλέξατε. 

Με τιμήσατε και με αναδείξατε Δήμαρχο

Με τιμήσατε και υποστηρίξατε το έργο της Δημοτικής Αρχής, ο καθένας με τον τρόπο του.

Δεν απέκλεισα κανέναν 

Δεν έβαλα διαχωριστικές γραμμές 

Δεν έθεσα τον εαυτό μου πέρα ή πάνω από αυτό που υπηρετώ

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΕΙΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ

Κάποιες φορές κατηγορήθηκα ότι έκανα πιο πολλά για τον Πυργετό και τον Κ. Όλυμπο

Ξέρετε, οι ισορροπίες είναι λεπτές, η ευθύνη μεγάλη και τα προβλήματα πάρα πολλά.

Κατάγομαι από τον Πυργετό, είμαι δήμαρχος όλου του Δήμου Τεμπών και έτσι λειτούργησα

Με όνειρο και προσπάθεια για τον Όλυμπο και τον Κίσσαβο, για τη θάλασσα και για τον κάμπο.

Αυτά τα χρόνια διδάχθηκα κάτι σπουδαίο 

Όσο δύσκολο κι αν είναι μπορούμε να συνυπάρξουμε αρμονικά, μπορούμε να αποκτήσουμε ενιαία αυτοδιοικητική συνείδηση και να διαπρέψουμε.

Σήμερα όμως τίθεται το ίδιο ερώτημα – δίλημμα. 

Ο δήμος χρειάζεται να συνεχίσει την πορεία που χάραξε μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης, ο δήμος χρειάζεται μια γενναία και τολμηρή Δημοτική Αρχή. 

Έχω την τιμή να βρίσκομαι επικεφαλής του Συνδυασμού «Συνεργασία για πορεία ανάπτυξης του Δήμου Τεμπών» που είναι ένας συνδυασμός με όραμα, με γνώση, ένας συνδυασμός με αποτελεσματικότητα. 

Έχετε την ευκαιρία να φτιάξετε τη γέφυρα με την επόμενη δημοτική θητεία. 

Έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε. 

Έχουμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε τον δήμο πολλά βήματα παραπέρα.

Σήμερα μπορούμε να σας αποδείξουμε μέσα από ένα μικρό απολογισμό της θητεία μας αλλά να σας εξηγήσουμε και το όραμα μας. 

Η εντολή των δημοτών ήταν να οδηγήσουμε τον δήμο στη νέα πραγματικότητα δημιουργώντας ένα δήμο σύγχρονο, αποτελεσματικό και ανθρώπινο. 

Καταφέραμε : 

• Να πετύχουμε την έγκαιρη προσαρμογή του δήμου στο πλαίσιο λειτουργίας του Καλλικράτη

• Να οργανώσουμε τις υπηρεσίες του νέου δήμου

• Να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά του δήμου

• Να αξιοποιήσουμε προγράμματα ΕΣΠΑ και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία

• Να προετοιμάσουμε τις δράσεις εκείνες που πρόκειται να αλλάξουν τα επόμενα χρόνια τη φυσιογνωμία του δήμου μας.

 

Και όλα αυτά σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και οικονομικά ασφυκτικό περιβάλλον. 

Δώσαμε και εξακολουθούμε να δίνουμε μια καθημερινή μάχη για την βελτίωση των συνθηκών του δημότη σε όλα τα επίπεδα της ζωής του. Να κάνουμε την καθημερινότητα του πιο εύκολη και ανθρώπινη, να δικαιώσουμε την επιλογή του ώστε να μείνει στο τόπο του. 

Να θυμίσουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει πληγεί βάναυσα τα χρόνια της κρίσης. Σε κανέναν άλλο φορέα της Γενικής Κυβέρνησης δεν έχουν μειωθεί κατά 70% οι επιχορηγήσεις. 

Οι δήμοι είναι ίσως ο μοναδικός θεσμός που βρίσκεται κοντά στον πολίτη και  μάλιστα οι ΟΤΑ τα χρόνια της κρίσης, είναι ίσως οι μοναδικοί φορείς που παράγουν πλεονάσματα. 

Σήμερα ο δήμος είναι οικονομικά εύρωστος, με αυξημένα ταμειακά διαθέσιμα, οικονομική σταθερότητα και πλήρη αξιοπιστία, ενώ στους ισολογισμούς παρουσιάζει καθαρά κέρδη. 

Σε στενή συνεργασία με τις οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες του δήμου προβήκαμε : 

 

• Σε μείωση των λειτουργικών δαπανών των υπηρεσιών του δήμου. 

• Σε μείωση των μισθωμάτων για τις υπηρεσίες του δήμου 

• Σε μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και η εξόφληση των δαπανών από δικαστικές αποφάσεις.   

 

Και πιστέψτε με ήταν πολλές οι δικαστικές εκκρεμότητες. Για την οικονομική πορεία του δήμου κρατήστε παρακαλώ δύο νούμερα. 

Στην αρχή της δεύτερης θητείας μας την 1/09/2014 το σύνολο των υποχρεώσεων του δήμου ήταν 1.676.658 ευρώ και σήμερα το ποσό έφτασε στις 300.000 ευρώ περίπου. Μείωση 1,3 εκατομμύρια ευρώ. 

Ενώ τα χρηματικά διαθέσιμα ήταν 1,2 εκατομμύρια ευρώ και έγιναν 2 εκατομμύρια ευρώ. Είναι φανερή η πορεία των οικονομικών δεδομένων του δήμου μας. 

Αξιοσημείωτη ακόμη είναι και η έρευνα του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών, όπου κατατάσσει τον Δήμο Τεμπών στην 5η θέση πανελλαδικά στην κατηγορία κόστος λειτουργίας του δήμου ανά κάτοικο (δηλαδή ποιες λειτουργικές δαπάνες βαρύνουν τον δημότη και εμείς έχουμε την μικρότερη επιβάρυνση), ενώ σημαντική διάκριση έχουμε αποσπάσει και στην εκτέλεση προϋπολογισμού όπου ο δήμος βρίσκεται στην 10η θέση πανελλαδικά. 

Ως Δημοτική Αρχή και ως στάση ζωής γενικότερα δεν ανήκουμε σε εκείνη την κατηγορία των ανθρώπων που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την οικονομική ασφυξία με την επιβολή νέων τελών. 

Αντίθετα ανήκουμε σε εκείνους που πιστεύουν στην δημιουργία εσόδων από την προσέλκυση επενδύσεων στο δήμο μας, την εξοικονόμηση ενέργειας και την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας. 

Άποψη μας και θέση μας είναι ότι η ανάκαμψη και ανάπτυξη θα προέλθουν μέσα από τις τοπικές κοινωνίες με έργα ουσίας, άμεσης απόδοσης με υψηλή προστιθέμενη αξία για την τοπική και εθνική οικονομία. 

Η οικονομική συγκυρία και η περικοπή των πόρων έστρεψε το ενδιαφέρον μας στην μοναδική χρηματοδοτική πηγή των προγραμμάτων ΕΣΠΑ. 

Όλη αυτή την περίοδο με υπομονή, επιμονή και με άριστο ανθρώπινο δυναμικό καταφέραμε να ωριμάσουμε, να επικαιροποιήσουμε  μελέτες και έργα που αγγίζουν το ιλιγγιώδες ποσό των 70 εκατομμυρίων ευρώ. 

Μόνο από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Iκαι II» εγκρίθηκαν έργα και πιστώσεις που αγγίζουν τα 15 εκατομμύρια ευρώ

Σε αυτές τις προτάσεις περιλαμβάνονται έργα οδοποιίας, άρδευσης, αποχέτευσης, ύδρευσης, φραγμάτων, έργα αναπλάσεων, εξωραϊσμοί, ενεργειακή εξοικονόμηση και αναβάθμιση σχολείων, ανάδειξη θρησκευτικού – αρχαιολογικού – ιστορικού τουρισμού, ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. 

Να αναφερθούμε τώρα στα έργα που προηγήθηκαν στην Δημοτική Ενότητα Νέσσωνος στα χρόνια της θητείας μας.  

• Ταμιευτήρας Αμπελακίων. Ένα έργο – ορόσημο για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Τεμπών. Είναι προϋπολογισμού άνω των 10 εκ. ευρώ, μέσω του έργου θα εξασφαλιστεί η άρδευση 5.000 στρεμμάτων καλλιεργειών στο δήμο ΤεμπώνΤο έργο θα βοηθήσει την περιοχή με την κάλυψη των αναγκών άρδευσης, τη βέλτιστη αξιοποίηση της λεκάνης απορροής, την επέκταση των αρδεύσεων στο σύνολο των καλλιεργειών.

• Κατασκευή αγροτικής οδοποιίας στην Τ.Κ Πουρναρίου. Η μελέτη  αφορά  στην βελτίωση και ασφαλτόστρωση δικτύου αγροτικών δρόμων σε συνολικό μήκος περίπου 8000 μέτρων προκειμένου να εξυπηρετούνται τα αγροκτήματα και οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις περιοχής Πουρναρίου. Το έργο προβλέπεται να καλύψει τις ανάγκες επικοινωνίας και βασικά την εξασφάλιση της γρήγορης, απρόσκοπτης και ασφαλούς πρόσβασης των κατοίκων του οικισμού προς την αγροτική περιοχή  βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους. Ο προϋπολογισμός είναι 868.000,00 € και θα εξασφαλίσει ο δήμος από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ».  

• Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης και ΕΕΛ στην Δ.Κ Συκουρίου του Δήμου Τεμπών. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ε.Π.Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α με προϋπολογισμό 5.649.328,00 €. Δημοπρατήθηκε το 1ο υποέργο «Δίκτυα Αποχέτευσης Ακαθάρτων Συκουρίου» και αναμένεται η υπογραφή σύμβασης εκτέλεσής του. Για το 2ο υποέργο «Εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων Δ.Κ Συκουρίου με προϋπολογισμό 2.122.229,00 αναμένεται η έγκριση δημοπράτησής του από την ΕΥΔΕΠ Θεσσαλίας.

• Φυσικό αέριο στο Συκούριο (άρχισαν οι αιτήσεις ενδιαφέροντος). Μετά από αίτημα της Δημοτικής Αρχής το Συκούριο εντάχθηκε στο Πενταετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ 2018 – 2022, το οποίο έλαβε την έγκριση του από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).Υπεγράφη η συμβολαιογραφική πράξη παραχώρησης του χώρου τοποθέτησης του σταθμού αποσυμπίεσης.

• Πράσινη» παρέμβαση στο Δημοτικό Σχολείο Συκουρίου 

 

Στην ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Συκουρίου προχώρησε ο Δήμος Τεμπών, με πρόταση που κατέθεσε στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 432.500 ευρώ 

ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΕΙΝΑΙ:

• Επεκτάσεις υπογείων αγωγών άρδευσης 

• Εκσυγχρονισμός πομονών άρδευσης με νέα μοτέρ και στελέχη και αλληλοσύνδεση τους (μπάι πας)

• Σύστημα τηλεμετρίας (έλεγχος όλων των πομονών ύδρευσης της Δ.Ε Νέσσωνος)

• Διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του Λαογραφικού Μουσείου

• Επισκευή αρδαύλακα από τη θέση «Κρυόβρυση» μέχρι την δεξαμενή «Κληματαριά»

• Ανακατασκευή πεζοδρομίων και πλατείας Θέμιδος

• Αποκατάσταση Δημοτικής Οδού – πλακόστρωση από Δημοτικό Σχολείο έως πλατεία Θέμιδος 

• Μονώσεις – συντηρήσεις Νηπιαγωγείου- Δημοτικού Σχολείου – Γυμνασίου- Λυκείου

• Ανακατασκευή γηπέδου Συκουρίου 

• Συντήρηση αγροτικής οδοποιίας 

• Κατασκευή ραμπών στον χείμαρρο «Συκουριώτη» από τη θέση «Κληματαριά» έως τη θέση «Λιβάδι»

• Καθαρισμός χειμάρρου Συκουριώτη από γέφυρα Όσσας μέχρι το Καλοχώρι

• Τσιμεντόστρωση μικρών κοινοτικών οδών

• Εγκατάσταση 2 Μετεωρολογικών Σταθμών. Προχωρήσαμε στην εγκατάσταση δύο μετεωρολογικώνσταθμών με τον απαραίτητο εξοπλισμό τους, στην Τοπική Κοινότητα Γόννων και στην Τοπική Κοινότητα Νέσσωνα, με στόχο την καταγραφή των καιρικών φαινομένων, επ' ωφελεία των κατοίκων του Δήμου Τεμπών. Η εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε από τεχνικό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, χωρίς την παραμικρή δαπάνη του Δήμου Τεμπών. Ο στόχος μας ήταν να μπορούμε μέσω αυτών των δύο σταθμών να καταγράφουμε τις επικείμενες καιρικές συνθήκες, ώστε κυρίως οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής, να αξιολογούν κατά το δοκούν τα καιρικά δεδομένα, και να μπορούν στη συνέχεια να προχωρούν ή όχι στις αγροτικές τους εργασίες.

• Προωθούμε την ανάπτυξη ενός εργαλείου λήψης αποφάσεων στον αγροτικό τομέα με στόχο την ολοκληρωμένη παρακολούθηση των καλλιεργειών που σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των  μετεωρολογικών δεδομένων θα μπορεί να συμβουλεύει τους αγρότες για μια σειρά από καλλιεργητικές πρακτικές (π.χ ψεκασμούς, λιπάνσεις, κ.α). Το εργαλείο αυτό μπορεί να συμβάλει στην μείωση των εισροών επιτυγχάνοντας τρεις στόχους: α) χαμηλότερο κόστος παραγωγής, β) ποιοτικότερα αγροτικά προϊόντα, γ) προστασία του περιβάλλοντος.

• Ολοκληρωμένο σύστημα τηλεδιαχείρισης δικτύου ηλεκτροφωτισμού με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και την βελτίωση διαχείρισης πόρων. Η Δημοτική Αρχή υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα τηλεδιαχείρισης δικτύου ηλεκτροφωτισμού με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και την βελτίωση διαχείρισης πόρων. Το έργο περιλαμβάνει την αντικατάσταση των παλιών ενεργοβόρων φωτιστικών  τεχνολογίας LED, τα οποία καταναλώνουν σημαντικά λιγότερη ενέργεια. 

Έτσι η μείωση των εξόδων του δήμου για την δαπάνη του ηλεκτροφωτισμού οδηγεί στην μείωση των δημοτικών τελών των δημοτών, καθώς όπως γνωρίζετε η υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας έχουν ανταποδοτική σχέση.

• Προμήθεια και εγκατάσταση επέκτασης συστήματος τηλεμετρίας και περιορισμού των διαρροών των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Τεμπών. Το έργο χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος ΕΠΥΜΕΠΕΡΑΑ με συνολικό προϋπολογισμό 1.329.000, 00 ευρώ

• ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΟΠΑΠΕΠΤ. Οι δράσεις του ΔΟΠΑΠΕΠΤ είναι πλούσιες τα χρόνια που προηγήθηκαν, με πανδημοτικές γιορτές όπως είναι:

-Γιορτή κάστανου 

-Γιορτή αμυγδάλου 

-Γιορτή ελιάς 

-Γιορτή ακτινιδίου

-Γιορτή κρασιού & αμπελιού Ραψάνης 

-Γιορτή  ψαροκασέλας στην παραλία των Μεσαγγάλων με τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Κάτω Ολύμπου 

-Γιορτή πίτας με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυργετού

-Εκδήλωση για την ημέρα του περιβάλλοντος

-Αποκριάτικες εκδηλώσεις  (Καρναβάλι -Καθαρά Δευτέρα σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα με την συμμετοχή συλλόγων της περιοχής.

-Ποδηλατικοί αγώνες 

-Αθλητικοί αγώνες

-Ποδοσφαιρικοί αγώνες

-Σκοπευτικοί αγώνες

-Αγώνες δρόμου

-Αγώνες βόλεϊ 5Χ5 και beach Coker 

-Θεατρικές παραστάσεις στην παραλία αλλά και στο θεατράκι Αιγάνης-Αμπελακίων. 

-Φεστιβάλ φιλαρμονικών, με την Μουσική Σχολή του Δήμου Τεμπών να πραγματοποιεί κάθε Χριστούγεννα -Πάσχα και καλοκαίρι διάφορες συναυλίες σε όλα τα παραρτήματα του δήμου.

Άλλες σημαντικές εκδηλώσεις του δήμου είναι: 

• Φεστιβάλ με θέα το Αιγαίο (Κάθε Καλοκαίρι- τέλη Ιουλίου συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους παραθαλάσσιους δήμους και φορείς)

• Barra party (Υπαίθριο Φεστιβάλ στο Συκούριο)

• Φεστιβάλ αφήγησης στην Πατωμένη-Καλλιπεύκη.  

• Ιππικοί αγώνες 

• Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χωρών  «Κωνσταντίνεια» στο Συκούριο 

• Γιορτή Αγίου Γεωργίου 

• Ετήσιο αντάμωμα Ελατειωτών

• Ετήσιο αντάμωμα Αιγανιωτών  

• Αντάμωμα Καλλιπευκιωτών 

• Road Party στην Ελάτεια Λάρισας

• Τουρνουά 5×5 στα Αμπελάκια

• Αντάμωμα Όσσας 

• Γιορτή μνήμης στον Πυργετό για τον Μαρίνο Αντύπα

Να αναφερθούμε όμως και στα έργα που έχει προγραμματίσει η Δημοτική Αρχή για την επόμενη τετραετία

• Κατασκευή οδικού κυκλώματος Κισσάβου με προϋπολογισμό 1,5 ευρώ 

• Κατασκευή δρόμου Σπηλιάς –Αμπελάκια με προϋπολογισμό 630.000, 00 ευρώ.

• Τροποποίηση Πολεοδομικού Σχεδιασμού Δ.Ε Νέσσωνα (Κτηνοτροφικά πάρκα- όρια οικισμού). Δέσμευση μας είναι η σύγκλιση όλων των εμπλεκόμενων φορέων (κτηνοτροφικών συλλόγων- μελετητών-δασαρχείου-υπηρεσιακών παραγόντων) για την τροποποίηση του Γ.Π.Σ και τον επαναπροσδιορισμό αυτών των θέσεων.

• Δημιουργία φωτοβολταικού πάρκου στη θέση «Μεγάλη μεριά», σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΤ και την ΔΕΥΑ Αγιάς

• Αλλαγή χρήσης του νέου Δημαρχείου στην είσοδο Συκουρίου

• Αλλαγή φρεατίων με νέες βάνες και σύστημα εξαερισμού στην ύδρευση 

• Διάνοιξη νέου δρόμου στο Δημοτικό Σχολείο 

• Δημιουργία μικρού θεάτρου δίπλα από την βιβλιοθήκη

• Δημιουργία ανοιχτού θεάτρου στον καταρράκτη στη θέση «Μίλι»

• Κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου ( γήπεδο μπάσκετ- βόλεϊ)

• Στεγανοποίηση λιμνοδεξαμενής με μεμβράνη 

• Κατασκευή σύγχρονου αρδαύλακα από την «Κρυόβρυση  μέχρι την Κληματαριά»

• Πεζοδρόμηση από το Γυμνάσιο προς την πλατεία Θέμιδος και Ρήγα Φερραίου

• Διάνοιξη αξιοποίηση δρόμου από μνημείο Εθνικής Αντίστασης έως «Μίλι» και από γεφύρι Όσσας έως την λιμνοδεξαμενή «Κλιματαριά»

• Δημιουργία πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής νέων 

• Ανάδειξη αρχαιοτήτων της περιοχής και δημιουργία ομάδας πολιτισμού για συλλόγους, φορείς, μαθητές, πολίτες

• Κατασκευή πεζοδρομίων στο δρόμο Συκουρίου- Πουρναρίου 

• Επέκταση αρδευτικού και υδρευτικού δικτύου

• Στήριξη του Πολιτιστικού κέντρου και Δημοτικής Βιβλιοθήκης 

• Η παροχή κάθε δυνατής στήριξης στους επαγγελματίες βιοτέχνες και εργαζόμενους, αξιοποιώντας τα προγράμματα leader και ΟΠΑΑΧ, τόσο για δημοτικές όσο και για ιδιωτικές επενδύσεις 

• Ιδιαίτερη προτεραιότητα για μας αποτελεί η στήριξη στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας με την ενίσχυση των φορέων και των υπηρεσιών που είναι κοντά τους, και αναφερόμαστε στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», Κέντρα Κοινότητας

• Η αρμονική συνεργασία με τους αθλητικούς συλλόγουςΙδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί σε τμήματα υποδομής. Στόχος η ενεργοποίηση όλων των δημοτών, η πρόοδος των συλλόγων – ομάδων μας με την ανάδειξη ταλέντων και η σφυρηλάτηση καλών χαρακτήρων που θα επιτρέψει στα παιδιά μας να περάσουν χωρίς κλυδωνισμούς στον κοινωνικό στίβο

• Δέσμευσή μας είναι η επαναδημιουργία της αθλητικής ομάδας Κισσάβου- Συκουρίου, διότι η διαχρονική του αξία, καθώς και η ιστορική του διαδρομή στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ήταν, είναι και θα είναι πηγή άντλησης δύναμης για τη νεολαία της ευρύτερης περιοχής. Να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για την άμβλυνση της ανεργίας τόσο με δημοτική απασχόληση όσο και με τη γενικότερη ανάπτυξη της ΒΙΠΕ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ 

 

• Δομή προσφύγων στο Κυψελοχώρι

Από την πρώτη στιγμή που ενέκυψε το ζήτημα σταθήκαμε αλληλέγγυοι στην τοπική κοινότητα και τους κατοίκους του Κυψελοχωρίου, ζητώντας με όλους τους τρόπους την ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της δομής προσφύγων στο στρατόπεδο «Υπολοχαγού Ζώγα Αργυρίου». 

Να σας θυμίσω τις ενέργειες που έχουμε κάνει ως Δημοτική Αρχή, για να αποτρέψουμε την επαναλειτουργία του στρατοπέδου με αυτό τον τρόπο. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

23 Μαΐου 2018: Ο Δήμος Τεμπών λαμβάνει επιστολή από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δ Βίτσα, μέσω της οποίας ζητείται η συνδρομή και η συνεργασία για την διασφάλιση της λειτουργίας δομής φιλοξενίας στο στρατόπεδο «ΥΠΛΓΟΥ ΖΩΓΑ ΑΡΓΥΡΙΟΥ» στην τοπική κοινότητας Κυψελοχωρίου. 

01 Ιουνίου 2018: Η Δημοτική Αρχή απαντά στην επιστολή του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δ Βίτσα, μέσω της οποίας εξηγεί  τους λόγους για τους οποίους το Κυψελοχώρι ΔΕΝ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ για την λειτουργία δομής προσφύγων.  

06 Ιουνίου 2018: Γνωστοποιείται στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ Δ. Βίτσα η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Κυψελοχωρίου, για την ΜΗ ΕΓΚΡΙΣΗ δημιουργίας του στρατοπέδου, καθώς και η επιστολή της προέδρου του τοπικούσυμβουλίου κας Πηλίας Σουκοβέλου.

01 Φεβρουαρίου 2019: Η Δημοτική Αρχήεπανέρχεται με νέα επιστολή της, μετά από δημοσιεύματα τοπικού τύπου, ζητώντας από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δ Βίτσα, εκ νέου και με επιχειρήματα, την ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της δομής προσφύγων στο Κυψελοχώρι.  

07 Μαρτίου 2019: Γνωστοποιείται η από 05 Φεβρουαρίου 2019 επιστολή του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δ Βίτσα, προς την Βουλή των Ελλήνων. 

08 Μαρτίου 2019: ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, προς τους Βουλευτές του Νομού Λάρισας, τον Περιφερειάρχη και όλους τους δημάρχους του Νομού Λάρισας.

12 Μαρτίου 2019: ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

14 Μαρτίου 2019: Επιστολή της Δημοτικής Αρχής προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δ Βίτσα, υπογεγραμμένη από βουλευτές και δημάρχους του Νομού Λάρισας,  μέσω της οποίας ζητείται εκ νέου η ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της δομής.

08 Μαΐου 2019: Επιστολή της Δημοτικής Αρχής προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δ Βίτσα, μέσω της οποίας ζητείται εκ νέου ενημέρωση για τις ενέργειες του υπουργείου και εκφράζονται προβληματισμοί σε ότι αφορά τη νομιμότητα των παρεμβάσεων που έχουν συντελεστεί ή δρομολογηθεί. 

15 ΜΑΙΟΥ 2019: Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο με την συμμετοχή της Δημοτικής Αρχής, των επικεφαλής της δύο άλλων παρατάξεων, κατοίκων της περιοχής.

Σε κάθε περίπτωση με την συνεργασία όλων των φορέων και της τοπικής κοινότητας θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια,ώστε να μην δημιουργηθεί και δεύτερο Hot–spot στο νομό Λάρισας και ειδικότερα στον Δήμο Τεμπών, προασπίζοντας σθεναρά την ασφάλεια και τα συμφέροντα των κατοίκων της περιοχής μας.

Να καταστήσουμε σαφές ότι ΔΕΝ ερωτηθήκαμε, ΔΕΝ συναινέσαμε, ΔΕΝ υπογράψαμε καμία συμφωνία παραχώρησης είτε του συγκεκριμένου χώρου, είτε οποιασδήποτε άλλης δομής υποδοχής εκπαίδευσης προσφύγων - μεταναστών. 

ΔΕΥΑΤ 

• Επειδή κατ' επανάληψη η αντιπολίτευση αναφέρεται στο θέμα της ΔΕΥΑΤ και επειδή ως συνήθως λέει τις μισές αλήθειες ακούστε : 

Η ΔΕΥΑ που παραλάβαμε αφορούσε μόνο την Δημοτική Ενότητα Νέσσωνος ενώ με ΦΕΚ στις 6/4/2015 συστάθηκε η νέα Δημοτική Επιχείρηση ενσωματώνοντας τις υπηρεσίες ύδρευσης του Δήμου αλλά και της άρδευσης. 

Υπήρξε δηλαδή μια συσσώρευση παγίων αλλά και συσσώρευση οφειλών, ενώ εφαρμόστηκε μια νέα τιμολογιακή πολιτική καθώς 22 διαφορετικά τιμολόγια που υπήρχαν συμπτύχθηκαν σε 3 τιμολόγια με βασικό κριτήριο το κόστος ενέργειας ανά Δημοτικό Διαμέρισμα. 

Από το σύνολο των εκκρεμοτήτων, πράγματι η ΔΕΥΑ Τεμπών οφείλει στο Δήμο περίπου 935.000 ευρώ εκ των οποίων τα 463.170,96 έχουν ρυθμιστεί σε δόσεις και αποπληρώνονται ενώ το υπόλοιπο ποσό 470.000 αναμένεται να ρυθμιστεί αφού πρώτα συμψηφιστεί ποσό 200.000 ευρώ που οφείλει ο Δήμος στη ΔΕΥΑΤ. 

Στη δημοτική επιχείρηση οφείλονται 1,2 εκατομμύρια ευρώ από τους δημότες και ευελπιστούμε με την ευνοϊκή ρύθμιση των 220 δόσεων να βελτιώσουμε την εισπραξιμότητα και την ρευστότητα της ΔΕΥΑΤ αποπληρώνοντας ταυτόχρονα και τις οφειλές προς τον Δήμο. Αυτή είναι όλη η αλήθεια για τη ΔΕΥΑΤ!

Και ας σταματήσουν επιτέλους να δημιουργούν εντυπώσεις!!!   

• Αποζημιώσεις αμυγδαλοπαραγωγών

Ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολεί τους αγρότες της περιοχής μας είναι αυτό των αποζημιώσεων των αμυγδαλοπαραγωγών.

Η Δημοτική Αρχή κατέβαλλε προσπάθειες ώστε να αποζημιωθούν οι παραγωγοί των αμυγδάλων και των δενδρωδών καλλιεργειών.

• Σε ότι αφορά στην απώλεια εισοδήματος του 2017 είμαστε εν αναμονή της έκδοσης του ΦΕΚ, όπου σύμφωνα με τα λεγόμενα των ιθυνόντων αναμένεται η αποπληρωμή εντός του 2019       

• Σε ότι αφορά στην χαλαζόπτωση του Απριλίου γίνονται ήδη δηλώσεις ζημιών μέσω ανταποκριτή του ΕΛΓΑ 

• Μετά την επίσκεψη κλιμακίου του ΕΛΓΑ και του ΥΠΑΑΤ με επικεφαλής τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κόκκαλη στο δήμο μας αποστείλαμε επιστολή στην οποία περιέχονται όλα τα επίσημα στοιχεία τεκμηρίωσης (ότι δλδ η συγκεκριμένη ζημιά προήλθε από το φαινόμενο του παγετού με σκοπό να καλυφθεί άμεσα από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ). 

• Και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, η αποζημίωση αναμένεται να καταβληθεί μέσω του προγράμματος κρατικών ενισχύσεων του ΕΛΓΑ.                   

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ 

Όλοι γνωρίζεται το όραμα μας για την ανάδειξη– αξιοποίηση της Κοιλάδας των Τεμπών. 

Στην  τελική ευθεία βρίσκονται οι μελέτες για τη δημιουργία πολυθεματικού πάρκου στην Κοιλάδα των Τεμπών. Είναι πλέον μονόδρομος η αξιοποίηση της πρότασης όπου αντιμετωπίζει την κοιλάδα ως ένα ενιαίο πάρκο στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να αναπτύξει διάφορες δραστηριότητες, όπως διέλευση της ομώνυμης κοιλάδας μέσα από τα περιπατικά μονοπάτια, με τη δρεζίνα, το ποταμόπλοιο, με το ποδήλατο. 

Επανενεργοποίηση των πηγών ανάδειξης του αρχαιολογικού τουρισμού, εκπαιδευτικές επισκέψεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, προβλέπεται μουσείο σιδηροδρόμων, χώρος προβολής για το φυσικό περιβάλλον, χώρος για υπαίθρια φεστιβάλ. 

Το ενιαίο πάρκο θα έχει μια αρχή, ένα ενδιάμεσο κόμβο και ένα τέλος. 

Η αρχή προβλέπεται στον παλιό σταθμό Ιτέας, όπου δημιουργείτε χώρος υποδοχής και ενημέρωσης. Εκεί δημιουργείται και η στάση του προαστιακού σταθμού της Ιτέας που βρίσκεται ένα αναμονή δημοπράτησης, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Η ύπαρξη του εν λόγω σταθμού που είναι εφικτό να δημιουργηθεί θα έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για την περιοχή εξυπηρετώντας τους κατοίκους, όσο και στην εύκολη πρόσβαση στην αφετηρία της κοιλάδας. 

Ο ενδιάμεσος κόμβος θα βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή, εκεί όπου η περιοχή αναμορφώνεται και προσαρμόζεται στο ιδιαίτερο φυσικό κάλλος. 

Το τέλος του πάρκου προβλέπεται στο ύψος του ενετικού Πετρογέφυρου στο ύψος της διασταύρωσης του Πυργετού.

Η υλοποίηση αυτού του προγράμματος φέρνει νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή, και περαιτέρω αξιοποίηση της περιοχής που έχει κοντά τα ιστορικά Αμπελάκια, την Ραψάνη, του Γόννους που διαθέτουν πλούσιες και σημαντικές πολιτιστικές – πολιτισμικές διαδρομές. 

Με ιδιαίτερη ευαισθησία στο περιβάλλον αλλά και στις ήπιες μορφές ενέργειας, στοχεύουμε:

• Στη σύνταξη μιας μελέτης τηλεθέρμανσης και αξιοποίησης βιομάζας για την Δημοτική Ενότητα Νέσσωνος 

• Στην ενίσχυση του ΓραφείουΠεριβάλλοντος του δήμου, ώστε να προστατέψουμε τους υδάτινους πόρους περιορίζοντας την αλόγιστη χρήση τους και εφαρμόζοντας την σύγχρονη τεχνολογία και τεχνογνωσία.

• Στην δημιουργία ΡομποτικούΣταθμούΑνακύκλωσης. Εκεί που η τεχνολογία συναντά τον εθελοντισμό, εκεί που η προσφορά του δημότη βρίσκει την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος, εκεί ακριβώς βρίσκεται και η Δημοτική Αρχή. Άμεσος στόχος μας είναι η πιλοτική εφαρμογή ενός νέου τρόπου ανακύκλωσης των απορριμμάτων στο δήμο μας. Μιλάμε για την δημιουργία Πράσινου Σημείου στον Ευαγγελισμόόπου θα κατασκευαστεί σε γήπεδο που εντοπίζεται νότια του οικισμού «Ευαγγελισμός» σε οδική απόσταση περίπου 800 μέτρων από το κέντρο του οικισμού, επί της Επαρχιακής Οδού Λάρισας – Ευαγγελισμού. Πιο συγκεκριμένα η έκταση του συνολικού γηπέδου είναι 26,9 στρέμματα περίπου, ενώ η έκταση της εγκατάστασης του Πράσινου Σημείου είναι 7 στρέμματα περίπου. 

Εντός του χώρου θα κατασκευαστεί χώρος στάθμευσης οχημάτων, έτσι ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση των πολιτών στο Πράσινο Σημείο και γεφυροπλάστιγγα όπου θα ζυγίζονται τα οχήματα του Πράσινου Σημείου που θα μεταφέρουν τα ανακυκλώσιμα υλικά που θα έχουν συλλεχθεί. Η είσοδος θα είναι κοινή για τους χρήστες και τα οχήματα του Πράσινου Σημείου αλλά προτείνεται να εφαρμόζονται διαφορετικά ωράρια λειτουργίας. Ακόμη, θα κατασκευαστεί οικίσκος εισόδου και κτίριο γενικής χρήσης -χώρος υλικών προς επαναχρησιμοποίηση.

• Ηλεκτροφωτισμός

Η Δημοτική Αρχή υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα τηλεδιαχείρισης δικτύου ηλεκτροφωτισμού με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και την βελτίωση διαχείρισης πόρων. 

Το έργο περιλαμβάνει την αντικατάσταση των παλιών ενεργοβόρων φωτιστικών στις οδούς του Δήμου Τεμπών με νέα φωτιστικά τεχνολογίας LED τα οποία καταναλώνουν σημαντικά λιγότερη ενέργεια και επιπλέον την προμήθεια ενός συστήματος ασύρματης τηλεδιαχείρισης των νέων φωτιστικών όπου αυτά θα εγκατασταθούν. Τα οφέλη από μια τέτοια εφαρμογή θα είναι πολλά για τους δημότες. 

ΤΡΙΤΗ ΟΔΟΣ- ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΙΣΣΑΒΟΥ 

• Το όνειρο για μια τρίτη οδό από το αστικό κέντρο του νομού προς τη θάλασσα μέσω του Δήμου Τεμπών γίνεται πλέον πραγματικότητα. Η βελτίωση της οδοποιίας στον Κίσσαβο θα ενισχύσει τους δεσμούς δύο όμορων δήμων, θα ενδυναμώσει την ενδοδημοτική συνείδηση και θα εξασφαλίσει μία τρίτη διέξοδο. Προωθούμε ένα οργανωμένο οικιστικό υποδοχέα με χρήση τουρισμού – αναψυχής στη θέση «Κάναλος» με σκοπό την χωροθέτηση χιονοδρομικού- προπονητικού κέντρου και άλλων χρήσεων τουρισμού και αναψυχής. Στην περιοχή προτείνονται επίσης οι εξής ειδικές χρήσης γης: 

Ξενώνες, ξενοδοχεία, και άλλες τουριστικές εγκαταστάσεις

Κατοικία

Εμπορικά καταστήματα

Εστιατόρια

Αναψυκτήρια

Πολιτιστικά κτίρια 

Αθλητικές εγκαταστάσεις

Συνεδριακά κέντρα

Επίσης προτείνεται η δημιουργία δικτύων διαδρομών ορειβατικού σκι σε υφιστάμενες δασικές οδούς και ορειβατικά μονοπάτια στην ευρύτερη περιοχή. Οι δράσεις αυτές αναμφίβολα θα αναδείξουν και το φυσικό κάλλος και την τοπική οικονομία 

 

ΖΩΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ 

Επιτρέψτε μου μια μικρή αναφορά στα παρακάτω θέματα: 

• Ζωτικό ζήτημα που βρισκόταν σε πρώτη προτεραιότητα της Δημοτικής αρχής ήταν η δημιουργία πολυδύναμουαστυνομικού τμήματος στην ευρύτερη περιοχή του Ευαγγελισμού . Πετύχαμε την εγκατάστασή του προς όφελος των δημοτών μας γιατί η δημόσια ασφάλεια είναι ένα αυτοτελές δικαίωμα που πρέπει να απολαμβάνει κάθε πρόσωπο που διαμένει στην ελληνική επικράτεια με την παροχή καλύτερης αστυνόμευσης. 

• Επίσης μέσα από την αγωνιστικότητά μας και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον όμορο Δήμο Αγιάς αποτρέψαμε την εγκατάσταση των Διοδίων στα Τέμπη, δίνοντας τη δυνατότητα ελεύθερης μετακίνησης σε όσους συμπολίτες μας δεν επιλέγουν τον κλειστό αυτοκινητόδρομο και τη διέλευση των σηράγγων. Η νυν Δημοτική Αρχή λοιπόν απέτρεψε την εγκατάσταση των Διοδίων στα Τέμπη είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. 

Φίλες και φίλοι,

Έχουν γίνει πολλά, 

Μπορούμε και θα κάνουμε περισσότερα

Χρειαζόμαστε την υποστήριξη σας

Χρειαζόμαστε την ελπίδα, την αισιοδοξία, την ενεργό σας συμμετοχή. 

Αυτός ο τόπος, των  Τεμπών είναι ο τόπος όλων μας!

Για το λόγο αυτό καταρτίσαμε ένα πολυσυλλεκτικό  ψηφοδέλτιο. 

Καταρτίσαμε ένα συνδυασμό νίκης – που εκφράζει την τοπική κοινωνία στο σύνολό της. 

Με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζω τους υποψήφιους Τοπικούς και Δημοτικούς Συμβούλους

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ

1. ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΘΩΜΑΣ 

2. ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 

3. ΔΟΞΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 

4. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΡΘΑ 

5. ΚΑΛΟΤΥΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

6. ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ 

7. ΠΑΠΑΣΤΑΙΚΟΥΔΗ ΖΑΦΕΙΡΗ ΕΛΕΝΗ 

8. ΧΑΔΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΣΣΩΝΟΣ

1.ΑΓΓΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 

2.ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ 

3.ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ ΧΑΙΔΩ 

4.ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 

5.ΔΑΡΔΙΩΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΜΠΙΣΚΟΥΤΗ) 

6.ΕΞΑΡΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

7.ΖΑΜΠΕΚΑ ΣΥΡΜΩ (ΜΙΝΑ) 

8.ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΕΗ ΕΥΑΝΘΙΑ 

9.ΚΑΡΑΤΕΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛ 

10.ΜΑΡΚΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ 

11.ΝΤΑΝΑΒΑΡΑ ΑΡΓΥΡΗ 

12.ΝΤΑΦΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 

13.ΠΑΝΑΓΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

14.ΠΡΑΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ