Τα 80 της χρόνια γιόρτασε η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων οπου στην εκδήλωση συμμετείχε και η φιλαρμονική του Δήμου Τεμπών.
Τιμώντας τα 80 χρόνια της Δημοτικής Φιλαρμονικής (1938-2018) και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων της πραγματοποιήθηκε το διήμερο Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Δεκεμβρίου το 1ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Ορχηστρών στο Πνευματικό Κέντρο «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΡΙΓΩΝΗΣ».
Μια μεγάλη γιορτή με μουσική από 7 συνολικά Φιλαρμονικές Ορχήστρες.
Στο 1ο Φεστιβάλ συμμετείχε και η φιλαρμονική του Δήμου Τεμπών με την καθοδήγηση του μαέστρου κ.Κώστα Ζωιτού .
Την Κυριακή το απόγευμα 2η ημέρα των εκδηλώσεων η φιλαρμονική του Δήμου Τεμπών  παρέλασε στους στολισμένους δρόμους των Τρικάλων και έπαιξε χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Στην συνέχεια συμμετείχε στην κεντρική εκδήλωση 1ο  φεστιβάλ φιλαρμονικών που διοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων.
Την φιλαρμονική του Δήμου Τεμπών εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ.Λάμπρος Ζάρρας ο οποιος στον σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση μετέφερε τα συγχαρητήρια και τις ευχές για καλές γιορτές του Δημάρχου Τεμπών κ.Κώστα Κολλάτου.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος ,ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων  κ. Μιχάλης Λάππας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας-Πολιτισμού-Αθλητισμού & Νεολαίας: Άκης Αναστασίου
Η εκδήλωση είχε και την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών.