Τη στιγμή που το Υπουργείο Υποδομών έχει προαναγγείλλει ολοκλήρωση των διαδικασιών για χρέωση των διοδίων με βάση της χιλιομετρική απόσταση, οι κάτοικοι του Πυργετού και του Δήμου Τεμπών περιμένουν ακόμη τις κινήσεις για την κατασκευή πλήρους οδικού κόμβου στην περιοχή, οι οποίες όμως δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους...
Από τον περασμένο Αύγουστο θα έπρεπε να έχει παραδοθεί η μελέτη κατασκευής στο Υπουργείο κάτι που δεν έχει γίνει σύμφωνα με τον Δήμαρχο Τεμπών, Κώστα Κολλάτο, τονίζοντας ότι δεν είναι αποδεκτή από την Τοπική Αυτοδιοίκηση η μεταφορά του σταθμού διοδίων στα Τέμπη. «Αν η παραχωρησιούχος εταιρεία ανησυχεί για διαφυγόντα κέρδη μπορεί να βρει λύσεις με παράπλευρους σταθμούς στον κόμβο, όταν αυτός κατασκευαστεί» σημειώνει χαρακτηριστικά.
Οι αυξήσεις πάντως ήρθαν και πάλι στους σταθμούς διοδίων και της Εθνικής Οδού Αθήνας-Θεσσαλονίκης, από Πελασγία έως και Κλειδί, όπως είχε ήδη γνωστοποιήσει η παραχωρησιούχος εταιρεία, από την 1η Ιανουαρίου. Όπως ήταν αναμενόμενο οι τιμές αναπροσαρμόστηκαν προς τα πάνω για 10 λεπτά ανά διέλευση σε 10 από τους 12 σταθμούς που βρίσκονται επί της συγκεκριμένης διαδρομής. Oι μόνοι σταθμοί που δεν άλλαξαν τιμή είναι οι πλευρικοί Γλύφας και Γυρτώνης.

thessaliatv.gr