Στο Συκούριο και συγκεκριμένα στον όροφο της Δημοτικής βιβλιοθήκης Συκουρίου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Αλμπέρτου Εσκενάζη με τίτλο «Δεύτερη κραυγή της σιωπής, Φωτιά».
Την παρουσίαση, στο κοινό έκανε μόνος του ο συγγραφέας, αναλύοντας όλες τις πτυχές της συγγραφικής του συλλογής μέχρι σήμερα και φυσικά αναφέρθηκε και στα μελλοντικά του συγγράμματα. Δίνοντας την υπόσχεση ότι του χρόνου θα βρίσκεται και πάλι στο Συκούριο παρουσιάζοντας το νέο του βιβλίο.
Στη  συνέχεια ο κ. Εσκενάζη, επισκέφθηκε στο σπίτι τους, τις κυρίες, Καλούδα Χα Ευθ. Πανταζή και   Παναγιώτα Πανταζή, οι οποίες ήταν ιδιοκτήτριες της αίθουσας του κινηματογράφου που λειτουργούσε στο Συκούριο, όπου ο κ. Εσκενάζη με θίασο από την Αθήνα ανάβασε θεατρικό έργο την άνοιξη του 1981 και από τότε μέχρι σήμερα διατηρεί φιλικές σχέσεις.
Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν ο κ. Κώστας Νταφούλης, Αντ/ρχος του δήμου Τεμπών, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ο Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Συκουρίου κ. Γιώργος Καλότυχος, τοπικοί σύμβουλοι, πρόεδροι συλλόγων και πλήθος κόσμου.