Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του δήμου Τεμπών και όχι μόνο συζήτησαν ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης και οι εκπρόσωποι συνεταιριστικών οργανώσεων Μακρυχωρίου και Πυργετού κ. κ. Μητσογιάννης Νίκος και Βλάχος Αθανάσιος αντίστοιχα, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη.

Συγκεκριμένα ζητήθηκε από τον υπουργό:

- Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τους δασικούς χάρτες και το χαρακτηρισμό κτημάτων ως δασικά ενώ έχουν αποκτηθεί μετά από κατανομή αναδασμού, γατί είναι υπαρκτός ο κίνδυνος απώλειας επιδοτήσεων.

- Να υπάρξει φορολογική και ασφαλιστική ελάφρυνση.

- Άμεση τροποποίηση του κανονισμού ΕΛΓΑ.

-  Επανακαθορισμό του Περιβαλλοντικού τέλους που έχει επιβληθεί στους αρδευτές της Θεσσαλίας και είναι πολλαπλάσιο σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

- Αποζημίωση των δενδοκαλλιεργητών από την ακαρπία του περασμένου Μαρτίου.

- Αντιμετώπιση με συγκεκριμένα μέτρα των παράνομων ελληνοποιήσεων σε γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.

- Χρηματοδότηση υλοποίησης του προγράμματος διαχείρισης των κενών συσκευασίας φυτοφαρμάκων.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βορίδης από την πλευρά του έκανε σαφές ότι θα εξετάσει τα ζητήματα που τέθηκαν προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις και να αρθεί οποιαδήποτε αδικία, τονίζοντας ότι οφείλουμε όλοι μας να κινηθούμε με ταχύτητα και σοβαρότητα, σε πνεύμα εποικοδομητικής συνεργασίας, προκειμένου να υπάρξουν απτά αποτελέσματα ωφέλιμα για τους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής.

Η συζήτηση μεταξύ του υπουργού, του νεοκλεγέντος δημάρχου Τεμπών και των εκπροσώπων συνεταιριστικών οργανώσεων ήταν, εποικοδομητική και σαφέστατα κινήθηκε και από τις δύο πλευρές στην κατεύθυνση  ουσιαστικής προσέγγισης των θεμάτων,σύνθεσης απόψεων και ανάληψης πρωτοβουλιών όπου αυτό θεωρήθηκε απαραίτητο.

"Από την πλευρά μας παραμένουμε σταθεροί στη δέσμευση μας προς τους δημότες του δήμου Τεμπών ότι πάντα θα ενεργούμε με γνώμονα τις δικές τους ανάγκες και όχι τα όποια μικροπαραταξιακά οφέλη και έτσι θα συνεχίσουμε" καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.