Ο Συνδυασμός Συνεργασία Για Πορεία Ανάπτυξης σχετικά με τον αυξημένο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στον Δήμο Τεμπών, επισημαίνει τα εξής:

Στην πρόσφατη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τεμπών και στα πλαίσια ερωτήσεων προς την Δημοτική Αρχή τέθηκε το ερώτημα της διασποράς κρουσμάτων covid-19 στην Τοπική Κοινότητα Πυργετού.

Εκεί η απάντηση του Δημάρχου υπήρξε καθησυχαστική για την πορεία της υγειονομικής κρίσης στην Δ.Ε Κ. Ολύμπου. Ζητήσαμε από πλευρά μας να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής για την αποκλιμάκωση της αγωνιάς των δημοτών μας, πράγμα που μέχρι σήμερα δεν πραγματοποιήθηκε.

Την ιδία αγωνία εκφράζουν και οι Δημότες της Δ.Ε Γόννων καθώς καθημερινά γινόμαστε δέκτες παραπόνων και έντονων προβληματισμών. Χωρίς να έχουμε πρόθεση εκμετάλλευσης η αντιπολιτευτικής τακτικής για το συγκεκριμένο θέμα αιτούμαστε για μια ακόμη φορά από τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή να:

α) Τοποθετηθεί επίσημα για την πορεία των κρουσμάτων στις Δημοτικές Ενότητες Κάτω Ολύμπου – Γόννων .

β) Να συνεργαστεί με τις υπηρεσίες του ΕΟΔΔΥ & Κ.Υ Γόννων για την διενέργεια περισσότερων ελέγχων στις Δημοτικές ενότητες του Δ.Τεμπών.

γ) Να διενεργηθούν άμεσα Rapid-test στην Τοπική Κοινότητα Γόννων και Πυργετού.

Συμφωνούμε ότι είναι ώρα Εθνικής Ευθύνης και προέχει η προστασία της ζωής, των ανθρώπων μας των οικογενειών μας.

Για αυτό παρακαλούμε και προτρέπουμε τους δημότες μας τα τηρούν απαρέγκλιτα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας.

Σ΄ ότι μας αφορά, είμαστε παρόντες κάθε ώρα, κάθε μέρα, έτοιμοι να πράξουμε το καθήκον μας και να στηρίξουμε την κοινωνία, την Δημοτική Αρχή και τους συνανθρώπους μας σ΄αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές.

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Δ.ΤΕΜΠΩΝ