Ενόψει της φετινής χειμερινής περιόδου η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Τεμπών , η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο στρατός, η αστυνομία, το κέντρο υγείας Γόννων , το δασαρχείο και οι εθελοντικές ομάδες θα βρισκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των πλημμυρών και των χιονοπτώσεων σε περιοχές του  Δ. Τεμπών.
Συνεδρίασε σήμερα το πρωί  το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του δήμου Τεμπών στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο Μακρυχώρι  με θέμα «Απολογισμός αντιπυρικής περιόδου 2017- σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση της χειμερινής περιόδου 2017- 2018» με στόχο να προγραμματιστούν οι δράσεις και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων.
Την έναρξη στην συνεδρίαση για θέματα  πολιτικής προστασίας πραγματοποίησε  ο αντιδήμαρχος κ.Αστέριος Σαίτης ο οποίος δήλωσε : Ενόψει του σχεδιασμού της χειμερινής περιόδου ο Δήμος Τεμπών  εχει προβεί στην παραγγελία αλατιού, ενώ  σε καλή κατάσταση βρίσκονται και τα οχήματα.  Αισιόδοξος φανηκε και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ.Χρήστος Καραμπούζης ο οποιος δηλωσε οτι: Ο μηχανισμός θα ειναι έτοιμος να  αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις  του χειμώνα . Στόχος μας ειναι να είμαστε έτοιμοι σε πιθανές ακραίες καιρικές συνθήκες και σε συνεργασία με το Δήμο Τεμπών και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες θα αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα προκύψουν. Σε οτι αφορά το Δήμο Τεμπών θα δώσουμε βαρύτητα σε περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λογω της χιονόπτωσης όπως ειναι τα Αμπελάκια , η Σπηλιά, η Καλλιπεύκη και η Ραψάνη. Εχουμε ήδη σαν περιφέρεια προχωρήσει στην προμήθεια αλατιού καθώς και τα εκχιονιστικά οχηματα της περιφέρειας ειναι έτοιμα να συνδράμουν όπου θεωρηθεί αναγκαίο.
Ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Ν.Λάρισας κ.Ιωάννης Ράπτης ανεφέρθηκε στις  πυρκαγιές του καλοκαιριού και ικανοποιημένος δήλωσε οτι: δεν είχαμε  σημαντικές πυρκαγιές στο Δήμο Τεμπών ,βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για τα καιρικά φαινόμενα. Κύριο μέλημα  μας υποστηριξε ειναι πρώτα οι ανθρώπινες ζωές και μετα οι περιουσίες των πολιτών. «Είμαστε προετοιμασμένοι και για το χειρότερο δυνατό σενάριο».
Για «ειδικό σχεδιασμό» από την πλευρά της αστυνομίας έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΑΤ Τεμπών υποδιοικητής κ.Σταύρος Ευαγγελίδης.
Στην συνεδρίαση τοποθετήθηκαν και εκπρόσωποι του κέντρου υγείας Γόννων ,του ΕΚΑΒ ,του στρατού ,του δασαρχείου καθως και άλλων υπηρεσιών που εμπλέκονται στο συντονισμο  όπως επίσης και οι πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων του Δ.Τεμπών .
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι  Αχιλλέας Διψάνας ,Κώστας Νταφούλης ,Γεωργία Τσιόπα ,οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιωάννης Αργυρίου ,Γεώργιος Έξαρχος ,εκπρόσωπος της ΕΜΑΚ,του πυροσβεστικού σταθμού της ΒΙΠΕ και Πυργετού ,του δασαρχείου ,του ΕΚΑΒ, της 361 ΠΑΠ και ΔΑΚ ,του κέντρου υγείας Γόννων ,καθως και οι πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων Μακρυχωρίου ,Συκουρίου, Όσσας, Ραψάνης, Αιγάνης,
Αμπελακίων, Σπηλιάς, Καλλιπεύκης, Κρανιάς, Ευαγγελισμού .