Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από την «Cycling Hellas» σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο ΠΗΝΕΙΟ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Τεμπών, το Δήμο Δελφών, το Δήμο Λαμιέων,ποδηλατική εκδήλωση με την επωνυμία «1ος Δρόμος της Δάφνης», υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. 

Στόχος τους ήταν η ανάπτυξη  του  αθλητικού, ψυχαγωγικού, πολιτιστικού τουρισμού στη χώρα μας ενώ οι παράλληλοι στόχοι είναι η ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού και η ανάπτυξη της ποδηλασίας αφενός και αφετέρου η τουριστική ανάπτυξη των περιοχών που εμπλέκονται και η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.

Η ποδηλατική εκδήλωση αφορά την ιστορία της χώρας μας και απευθύνονταν στους λάτρες μεγάλων αποστάσεων όπου και πραγματοποιήθηκε με ποδήλατα δρόμου καλύπτοντας 230 χιλιόμετρα.

Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν  από την Κοιλάδα των  Τεμπών και θα τερματίσουν στο Μαντείο των Δελφών κουβαλώντας ένα μύθο και μια ιστορία. Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος όπου απεύθυνε και σύντομο χαιρετισμό στους αθλητές.

Κώστας Κολλάτος – Δήμαρχος Τεμπών: «Ο «1ος δρόμος Δάφνης», με αφετηρία την κοιλάδα των Τεμπών και κατάληξη το μαντείο των Δελφών ειναι πραγματικότητα . Ο σημερινός αγωνας  στοχεύει στο να συνδυάσει τις αξίες του αθλητισμού με τον πολιτισμό, την ιστορία και την αρχαιολογία. . Στόχος μας είναι η διαδρομή αυτή να γίνει θεσμός και να συνδυαστεί με την τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας. Για τον λόγο αυτό θα συνεργαστούμε και με το Υπουργείο Πολιτισμού και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή έτσι ώστε να το πετύχουμε. 

Ακόμη επίσης στόχος μας ειναι η ανάπλαση της Κοιλάδας, με την κατασκευή ενός ενιαίου πολυθεματικού-πολυσυλλεκτικού πάρκου που ο επισκέπτης θα εμπλακεί σε δραστηριότητες με 

• Πεζοπορία στα δύο μονοπάτια (Το παραπήνειο στις όχθες του ποταμού Πηνειού και το κλέφτικο στην κορυφογραμμή της Κοιλάδας από την πλευρά του Ολύμπου)

• Βόλτα με τις δρεζίνες, το ποδήλατο και το ποταμόπλοιο

• Αναψυχή στις πηγές της Δάφνης και της Αφροδίτης οι οποίες προβλέπεται να επανενεργοποιηθούν

• Περίπατοι με αρχαιολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον

• Θρησκευτικός Τουρισμός

• Αναρρίχηση

• Εκπαιδευτικές επισκέψεις

• Πολιτιστικές εκδηλώσεις (προβλέπονται η δημιουργία σιδηροδρομικού μουσείου, χώρος προβολών για το φυσικό περιβάλλον, η οργάνωση υπαίθριων φεστιβάλ)

• Ράφτινγκ και καγιάκ-καθώς εκδηλώσεις  όπως και την σημερινή .

Να ευχαριστήσω όλους τους φορείς και όλους όσους εργάστηκαν για να γίνει σήμερα αυτήν η όμορφη εκδήλωση καθως να ευχηθώ καλή επιτυχία στους αθλητές μας».

Πριν την έναρξη του αγώνα νεαρές κοπέλες ντυμένες με ύφασμα της αρχαιότητας προσφέρανε απο ενα κλαδί δάφνης στον κάθε αθλητή ποδηλάτη ενώ και  ο δρόμος ηταν γεμάτος με φύλλα δάφνης .

Το πρώτο κλαδί δάφνης το παρέδωσε σε αθλητή  ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος  .

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ.Αστέριος Σαίτης ,Αχιλλέας Διψάνας,Κώστας Τσεργάς,Κώστας Νταφούλης ,και ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών κ.Λάμπρος Ζάρρας.