Ένα ακόμη σημαντικό έργο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ.Τάκης Θεοδωρικάκος προϋπολογισμού 270.161,29 ευρώ και αφορά το: Πνευματικό Κέντρο Πυργετού.

Σε ανακοίνωση ο Συνδυασμός «Συνεργασία για Πορεία Ανάπτυξης» αναφέρει τα εξής :

Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την ένταξη του Πνευματικού κέντρου Πυργετού μετά την οριστικοποίηση ένταξης του Υπουργείου Εσωτερικών στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Α.Τρίτσης»

Ενα ακόμη σημαντικό έργο, ενίσχυσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς για το Δήμο Τεμπών και την Τοπική Κοινότητα Πυργετού.

Το συγκεκριμένο εργο αποτελούσε χρόνιο αιτημα των Δημοτών της ΤΚ Πυργετού και προήλθε από την δωρεά της οικίας Ντάβα, επί θητείας Νίκου Βαλσαμόπουλου οπου και εκπονήθηκε η αρχική μελέτη από την Τεχνική  Υπηρεσία του τέως Δήμου Κ.Ολύμπου.

Στην συνέχεια η πρώην Δημοτική Αρχή επί θητείας μας επικαιροποίησε την αρχική μελέτη, αναζήτησε και κατάφερε να βρεί χρηματοδοτικό πρόγραμμα και τον Μάρτιο του 2019 κατέθεσε πρόταση και μάλιστα από τους πρώτους ΟΤΑ στο ανάλογο μέτρο ,στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι.

Αξιοποιείται μ´ αυτό τον τρόπο ενα υφιστάμενο Δημοτικό κτίριο, δημιουργώντας μια νέα κυψέλη πολιτισμού.

Να σημειωθεί οτι σύμφωνα με τη μελέτη σκοπιμότητας στο ισόγειο του κτιρίου προβλέπονται,η αίθουσα εκδηλώσεων και τα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυργετού, στο υπόγειο οι βοηθητικοί χώροι,ενώ στον όροφο θα στεγαστούν η Δημοτική Βιβλιοθήκη και η προτεινόμενη αίθουσα Μουσειακού χώρου,του αείμνηστου κλαρινίστα Βαϊου Μαλλιάρα.

Στην συνέχεια μεσολάβησαν οι Δημοτικές και Εθνικές εκλογές του 2019 και η νέα Δημοτική αρχή μετά από συμπληρωματική μελέτη που ζητήθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες του αρμόδιου Υπουργείου,ενέταξε στο νεο πρόγραμμα «Α Τρίτσης»

Ευοδόθηκαν οι ενέργειες όλων καί ενα σημαντικό πολιτιστικό εργο υλοποιείται.

Ως Δημοτική παράταξη,αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε οσους συνέβαλαν στή συγκεκριμένη εξέλιξη και ιδιαίτερα τους κληρονόμους Ντάβα για την δωρεά του κτιρίου,παρέχοντας την δυνατότητα αξιοποίησης του συγκεκριμένου παλιού αρχοντικού,δημιοργώντας μια νεα κυψέλη πολιτισμού,συμβάλλοντας παράλληλα στη διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.