Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017, στην ορεινή και πανέμορφη Κρανιά Ολύμπου, παραμονή της εορτής Ανάμνησης του Θαύματος Αρχαγγέλου Μιχαήλ στις Χωναίς (ή Κολασσαίς),  εψάλλει πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη πατρός Βησσαρίωνος, ο οποίος κήρυξε και τον Θείον λόγον, συλλειτουργούντος, του πατρός Ευαγγέλου εφημέριου της ενορίας του χωριού. Τον πανηγυρικό εσπερινό παρακολούθησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, δημοτικοί σύμβουλοι και τοπικοί Πρόεδροι.
Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της Εορτής τελέσθηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία και ακολούθησε αρτοκλασία, παρουσία πολλών χριστιανών και προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτου π.Αχιλλίου, ο οποίος εκήρυξε και τον θείον λόγον.
Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017, παραμονή της εορτής της Γέννησης της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον Ιερό Ναό της Θεοτόκου στην Αιγάνη, εψάλλει πανηγυρικός εσπερινός, αρτοκλασία και λιτάνευση της Ιεράς και χαριτοβρύτου Αγίας Εικόνας, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτου π. Ραφαήλ, ο οποίος εκήρυξε και τον θείον λόγον, συλλειτουργούντος, του πατρός  Νικηφόρου εφημέριου της ενορίας του χωρού, του πατρός Ιωάννη και του πατρός Χρήστου και έψαλλαν θαυμάσια οι καλλικέλαδοι Ιεροψάλτες αποδίδοντας θαυμάσια τους Θεομητορικούς ύμνους της Παναγίας.
Τον πανηγυρικό εσπερινό παρακολούθησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, δημοτικοί σύμβουλοι και τοπικοί Πρόεδροι.
Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της Eορτής τελέσθηκε ο Όρθρος, η πανηγυρική θεία λειτουργία και ακολούθησε αρτοκλασία, παρουσία πολλών χριστιανών και προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτου π.Αχιλλίου, ο οποίος εκήρυξε και τον θείον λόγον.