Την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ και τις απαιτούμενες ενέργειες καταγραφής των ζημιών ζητά με ανακοίνωση του ο συνδυασμός Συνεργασία Για Πορεία Ανάπτυξης του Δήμου Τεμπών με επικεφαλής τον κ. Κώστα Κολλάτο.

Στην ανακοίνωση για τις ζημιές στις καλλιέργειες των δέντρων αναφέρονται τα εξής:

«Οι ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν τα ξημερώματα τις Τρίτης 17-3-2020 σε αρκετές περιοχές του Δήμου Τεμπών προκάλεσαν κατά τις πρώτες πληροφορίες, σημαντικές ζημιές σε δενδρώδεις καλλιέργειες.

Συγκεκριμένα, ο παγετός λειτούργησε βλαπτικά στην ανθοφορία δενδρωδών καλλιεργειών με σημαντικότερη αυτή του Αμυγδάλου,ροδάκινου κ.α

Αντιλαμβάνοναστε ότι προέχει προπάντων η υγεία των δημοτών και του πληθυσμού γενικότερα.

Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο, η δημόσια υγεία βρίσκεται σε απόλυτη κρίση και καθημερινά λαμβάνονται μέτρα. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.

Ως παράταξη κάνουμε έκκληση για την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ και τις απαιτούμενες ενέργειες καταγραφής των ζημιών - αποζημίωσης των πληγέντων παραγωγών.

Υπενθυμίζουμε  ότι είναι η 3η συνεχόμενη χρονιά που οι αγρότες δενδρωδών καλλιεργειών τις περιοχής μας πλήττονται ανεπανόρθωτα.»