«Εύχομαι να συνεχίσει ως ενεργός πολίτης, ως “αλογόμυγα” θα έλεγα, να μας υπενθυμίζει κακώς κείμενα που πρέπει να διορθώσουμε». Την ευχή αυτή μαζί με τα συγχαρητήριά του εξέφρασε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος προς τον blogger Δημήτρη Γουγουλιά χαιρετίζοντας τα εγκαίνια της έκθεσής του με θέμα «Οι Γόννοι και ο Δήμος Τεμπών μέσα από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας».
Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν ανήμερα των Φώτων στο παλαιό σχολείο των Γόννων με την συνδρομή του Δήμου Τεμπών παρουσία πλήθους επισκεπτών.
Στον χαιρετισμό του ο πρώην υπουργός είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση του Δημήτρη Γουγουλιά και θέλω να τον συγχαρώ για την πρωτοβουλία του αυτή. Δημιουργεί εδώ και πολλά χρόνια ως ενεργός πολίτης που αγωνιά για τα πολιτιστικά και όχι μόνο δρώμενα στην περιοχή, τη γενέτειρά του τους Γόννους και το δήμο Τεμπών. Θα έλεγα ότι λειτουργεί και ως ιστορική συνείδηση της περιοχής αναδεικνύοντας ζητήματα του τόπου που δεν πρέπει να λησμονούμε. Μ’ αυτήν την έκθεση ιστορεί σχεδόν μισόν αιώνα και μαρτυρά ότι ο τόπος αυτός παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια έκανε βήματα προόδου. Αυτό έχει αξία να το τονίζουμε διότι περισσεύει πολλές φορές ο λαϊκισμός και ο αφοριστικός λόγος για τη μεταπολίτευση και τα επιτεύγματά της. Προφανως, υπήρξαν λάθη και αστοχίες. Θεωρούμε, όμως, κεκτημένα και αυτονόητα πολλά, ενώ δεν είναι έτσι. Λησμονούμε ότι ζήσαμε τη μακροβιότερη περίοδο δημοκρατίας και ειρήνης στη χώρα μας. 
Θέλω και πάλι να συγχαρώ και τη δημοτική αρχή που ανέλαβε υπό την αιγίδα της αυτήν την πρωτοβουλία, την εκδήλωση, και να ευχηθώ στον κ. Γουγουλιά να συνεχίσει ως ενεργός πολίτης, ως “αλογόμυγα” θα έλεγα, να μας υπενθυμίζει κακώς κείμενα που πρέπει να διορθώσουμε. Και σε όλους να ευχηθώ καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία αντοχές και αισιοδοξία».