Ο Δήμος Τεμπών, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Τεμπών (ΔΟΠΑΠΕΠ) σε συνεργασία με τις Τοπικές Κοινότητες, την Μουσική Σχολή ,την φιλαρμονική του Δήμου Τεμπών και τους Συλλόγους της κάθε περιοχής  διοργανώνουν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.
Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα:
Σάββατο 9 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί  εκδήλωση για την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου  στις 6:30 το απόγευμα  στην πλατεία της τοπικής κοινότητας Χειμαδίου. Θα υπάρχει χορωδία με παραδοσιακά κάλαντα απ' όλη την Ελλάδα, και το παιδικό τμήμα θα τραγουδήσει ευρωπαϊκά κάλαντα, ενώ θα λειτουργεί και το Bazzar του συλλόγου.
Την ίδια ημέρα θα ανάψει και το  Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στις 08:00 μμ στην τοπική κοινότητα Καλοχωρίου  από το Σύλλογο Γυναικών και τον Μ.Ε.Σ Καλοχωρίου.
Συνεχίζονται οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία του Πυργετού όπου στις 07:30 μμ θα πραγματοποιηθεί το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δ. Τεμπών -Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από τις 05:30 το απόγευμα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Πυργετού .
Την ίδια μέρα Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στις 18:00 ανάβει το δέντρο στην Αιγάνη, ενώ θα μοιραστούν παραδοσιακά εδέσματα.
Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 το απόγευμα  στο Συκούριο στην κεντρική πλατεία υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δ. Τεμπών θα πραγματοποιηθεί το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου.
Τον χαρμόσυνο τόνο των Χριστουγέννων θα δώσει η μουσική Σχολή του Δήμου Τεμπών λίγο νωρίτερα  στις 16:00 μμ  στην αίθουσα του δημοτικού σχολείου.
Την ίδια ημέρα και ώρα 19:00 ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Όσσας θα πραγματοποιήσει το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία του χωριού.
Το πρόγραμμα συνεχίζεται στην Τοπική κοινότητα Ελάτειας  και ώρα 19:30, όπου μικροί και μεγάλοι θα ανάψουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Τοπική Κοινότητας Ελάτειας και ο Μορφωτικός σύλλογος του χωριού θα προσφέρει ζεστούς λουκουμάδες μελομακάρονα κουραμπιέδες αναψυκτικά καθώς και ο Άγιος Βασίλης θα προσφέρει δώρα για τους μικρούς μας φίλους.
Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου  και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην ιστορική κοινότητα Αμπελακίων με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τους μαθητές του παραρτήματος της μουσικής σχολής καθώς και της φιλαρμονικής του Δ. Τεμπών. Τον χαρμόσυνο τόνο των Χριστουγέννων θα δώσει η μουσική Σχολή του Δήμου Τεμπών λίγο νωρίτερα  στις 16:00 μμ  στην αίθουσα του δημοτικού σχολείου.
Επίσης την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, ανάβει το Δέντρο στην πλατεία της Ραψάνης, ενώ θα έχει προηγηθεί η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο σπίτι του Συλλόγου Γυναικών Ραψάνης.
Την ίδια ημέρα Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στην Τοπική κοινότητα Γόννων στις 07:00 το απόγευμα θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία του χωριού με την συνοδεία της φιλαρμονικής του Δ. Τεμπών και με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την χορωδία Γόννων ,ταυτόχρονα εκείνη την ημέρα το Λαογραφικό Μουσείο -Πολιτιστικός Σύλλογο Γόννων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Γόννων τον Σύλλογο Αντιγονίδες θα προσφέρουν διαφορά γλυκίσματα και πολλές εκπλήξεις στους μικρούς φίλους μας.
Την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου στις 07:00 το απόγευμα  στο Μακρυχώρι στην έδρα του δήμου  θα πραγματοποιηθεί το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη πλατεία του χωριού υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δ.Τεμπών.
Ανάλογες εκδηλώσεις θα υπάρξουν και σε άλλες τοπικές κοινότητες του Δ. Τεμπών.