Η εφηβική ομάδα του εργαστηρίου Σκηνοβάτης, στο πλαίσιο του 5ου Μύλου Παραστατικών Τεχνών, παρουσιάζει την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.30 στο Θέατρο του Μύλου, την παράσταση «Το Σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου.
Σημείο εκκίνησης για το θεατρικό έργο ήταν το ομώνυμο παραμύθι από τη Σύμη.
Η ομάδα του Σκηνοβάτη, για ένα χρόνο, περπάτησε στα μονοπάτια του παραμυθιού, συνάντησε τους ήρωές του, άκουσε τους χτύπους της καρδιάς τους, γέλασε, έκλαψε, πόνεσε μαζί τους, μίλησε τις λέξεις τους και προσπάθησε ν’ ανακαλύψει όσα κρύβονται πίσω απ’ αυτές και είναι έτοιμη να πει την ιστορία τους.
Την ιστορία ενός βασιλόπουλου που βλέπει τη ζωγραφιά μιας βασιλοπούλας που κρατάει ένα γαλάζιο ρόδο , την ερωτεύεται  και ξεκινά να τη βρει στα πέρατα του κόσμου.
Στο ταξίδι, που είναι μακρύ κι επικίνδυνο, τον συνοδεύει ο αδερφός του, νόθος γιος του βασιλιά, παιδί μιας σκλάβας. Η βασιλοπούλα όμως, δεν ερωτεύεται το βασιλόπουλο, αλλά το «σκλαβί», που ποτέ δεν θα παραδεχτεί πως την αγάπησε...
Την ιστορία θα πουν οι: Αναστασία Βαγενά, Θεοδώρα Γιαννακού, Λίλυ Γκιουλέκα, Σταματία Δούλη, Δέσποινα Θεριμιώτη, Νεφέλη Μαγκούτα, Βάσω Μακρή, Θωμάς Μπατζιάκας,  Βάια Ντουλμπέρη, Φωτεινή Παπανικολάου, Ελένη Παπαστεργίου, Βαγγέλης Παππάς, Κωνσταντίνος Πασχαλίδης, Αλέξανδρος Τούσιας, Βασίλης Χαλάτσης.
Σκηνοθετική επιμέλεια: Κατερίνα Μπέκου
Διδασκαλία τραγουδιών: Δημήτρης Πασχαλίδης
Σκηνικά: Ελένη Καλαμπαλίκη
Χορογραφίες: Έλενα Κουτσούκη
Κοστούμια: Ελένη Ψύρρα
Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες-κρατήσεις: καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι στο τηλέφωνο 2410 614449.