Το μεγάλο ταξίδι ξεκινά η παράσταση του Νίκου Σαμαρίνα «Η Αρπαγή της Βασιλαρχόντισσας» και ήδη ανακοινώθηκε η καλοκαιρινή περιοδεία. Πρώτος σταθμός  της παράστασης, που  απέσπασε θετικές κριτικές από  τους Λαρισαίους,  είναι η Αγιά και το θέατρο Χρυσαλλίδα στις 18 Ιουλίου 21:30.
Ακολουθούν : 28/07: Σκλήθρο – 29/07: Σκήτη - 30/07Αιγάνη – 06/08: Κρανιά Ολύμπου (Χοροστάσι)
Με αφορμή ένα ηπειρώτικο παραδοσιακό τραγούδι, ο Νίκος Σαμαρίνας στήνει μια παράσταση χωρίς λόγια, μόνο με μουσική και χορό, για την πάλη των τάξεων.
Διηγείται μέσα σε εβδομήντα λεπτά, την ιστορία του… πολιτισμένου κόσμου από καταβολής του.  Από τη μια ο πλούτος που έχει στο πλευρό του το κράτος και το παρακράτος, κάπου στη μέση ο γραφειοκράτης- στυλοβάτης τελικά κάθε μηχανισμού- και στην άκρη ο αδικημένος που κάποτε σηκώνει κεφάλι και διεκδικεί το δίκιο του και την αξιοπρέπειά του.
Και πάλι απ’ την αρχή… με την Τέχνη μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό να διεκδικεί το ρόλο της.
Η μακρά και πικρή ιστορία του ανθρώπου πάνω στη γη που επαναλαμβάνεται με την ίδια αγριότητα. Μια παράσταση «χειροποίητη», αυθεντική, που κοιτάει την αλήθεια κατάματα. Τα συμπεράσματα δικά σας…
Στοιχεία παράστασης:
Σενάριο- σκηνοθεσία- χορογραφίες: Σαμαρίνας Νίκος
Παίζουν και χορεύουν οι: Δήμος Πραντσίδης, Νίκος Σαμαρίνας, Δημήτρης Μπούτλας, Ζωή Σαραφείδου, Άννα Τσιάρα, Δημήτρης Βλάνδος, Γιώργος Γεροφώτης, Φανή Ζούκη, Μένη Τσιαπάρα, Χρύσα Γκονέλα, Γιάννης Ζέρβας, Λευτέρης Φουρκιώτης, Σταυρούλα Σδράνη, και ο Αποστόλης Ντόμαλης, και τραγουδά επί σκηνής η Ελένη Σαμαρίνα.
Τα τραγούδια της παράστασης ηχογράφησαν οι μουσικοί: Κώστας Κωστούλης (κλαρίνο), Μάριος Σαρακατσιάνος (λαούτο- τραγούδι), Θάνος Ρούμπος (βιολί), Γιάννης Μακρυγιάννης (κρουστά).
Φωτισμοί: Δώρα Παπαδούλη.
Φωτογραφίες: Αποστόλης Ντόμαλης.
Επεξεργασία ήχου: Μπάμπης Χαρίτος.
Επεξεργασία εικόνας: Άγγελος Καστώρης.
Παραγωγή: Πολιτιστικός Σύλλογος Χορίαμβος 2017.
Δείτε το trailer της παράστασης :  https://www.youtube.com/watch?v=iOfVs617-08&feature=youtu.be