Ο Κουκλοθίασος REDICOLO έρχεται στη Λάρισα, με την παράσταση κουκλοθεάτρου με μεγάλες κούκλες «Πινόκιο, ένα διαφορετικό αγόρι».
Ο Κουκλοθίασος REDICOLO επισκέπτεται την πόλη της Λάρισας για τρίτη χρονιά, φιλοξενούμενος του Δημοτικού Κουκλοθίασου Τιριτόμπα και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, με την παράσταση κουκλοθεάτρου με μεγάλες κούκλες "ΠΙΝΟΚΙΟ ένα διαφορετικό αγόρι". Για δύο μόνο παραστάσεις, το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 6:30μμ και την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 12μμ στο Κουκλοθέατρο στο Μύλο του Παππά.
Χειροποίητες κούκλες και μαριονέτες σε ανθρώπινο μέγεθος, μεγάλες μάσκες, μία ιδιαίτερη διασκευή του κλασικού κειμένου του Κάρλο Κολόντι, πρωτότυπη μουσική, ζωντανό τραγούδι, χιούμορ, τρυφερότητα και ευαισθησία είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη δουλειά του Κουκλοθιάσου  Redicolo πάνω στον Πινόκιο. Μία ξεχωριστή παράσταση κουκλοθεάτρου, με θέμα τη διαφορετικότητα, που επιχειρεί να προβληματίσει τους μικρούς θεατές μέσα από τις διασκεδαστικές περιπέτειες της γνωστής, αξιαγάπητης μαριονέτας.
ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ:
Ο Πινόκιο είναι μία ξύλινη κούκλα που ονειρεύεται να γίνει αληθινό αγόρι. Κυνηγώντας το όνειρό του γίνεται διάσημο αστέρι στο Κουκλοθέατρο, μεταμορφώνεται σε γαϊδουράκι στην Παιχνιδούπολη, γίνεται η μεγάλη ατραξιόν στο Τσίρκο και καταλήγει στο στομάχι του μεγάλου Ψαριού.
Μέσα από τις περιπέτειές του ανακαλύπτει στην πράξη τί σημαίνει ανθρωπιά και τί σημαίνει γαϊδουριά και τελικά ότι αυτό που ορίζει τον αληθινό άνθρωπο είναι ο τρόπος που φέρεται στους συνανθρώπους του.  
"Ο καθένας είναι διαφορετικός, Πινόκιο, και εκεί είναι όλη η ομορφιά.
Αν ήμασταν όλοι ίδιοι, ο κόσμος θα ήταν τόσο βαρετός!"
Οι περιπέτειες μίας κούκλας σε έναν κόσμο ανθρώπων, το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 6:30 μμ  και την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 12 μμ  στο Κουκλοθέατρο στο Μύλο του Παππά.
Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά
Ηλικίες: 3+
Τιμή εισόδου: 5 ευρώ.
Κρατήσεις θέσεων: 2410 251657
Συντελεστές
Κείμενο: Κάρλο Κολόντι
Διασκευή - Σκηνοθεσία: Κουκλοθίασος REDICOLO
Παίζουν: Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος
Σχεδιασμός και κατασκευή κουκλών: Κουκλοθίασος REDICOLO
Σκηνικό, Κοστούμια, Μάσκες: Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος, Βίκη Γούσιου
Μουσική: Γιάννης Μόμτσιος
Μουσικοί αυτοσχεδιασμοί: Μανώλης Καλπενίδης
Κίνηση: Σοφία Καλπενίδου
Φωτογραφίες: Ελευθερία Καλπενίδου
Video: Νίκος Μόμτσιος
Παραγωγή: Κουκλοθίασος REDICOLO