Η τελευταία παράσταση με το μονόλογο του Άλαν Μπένετ «Η ευκαιρία της ζωής της» με τη Ρούλα Καραφέρη θα δοθεί την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017  στις 21:00 στο θέατρο ΟΥΗΛ.
Το πρόσωπο του μονολόγου είναι η Λέσλυ, μια ηθοποιός (?) που κάνει τα πάντα για να συμμετέχει στο κινηματογραφικό γίγνεσθαι της Αγγλίας.
Τη συναντάμε στην προσπάθεια της να πάρει ένα ρόλο "...σε μια παραγωγή που κάνουν βίντεο για την αγορά του εξωτερικού με στόχο κυρίως τη Δ.Γερμανία...και αργότερα την Τουρκία" (για τους μη γνωρίζοντες, ερωτική ταινία...με υπόθεση).
Η Λέσλυ, προτάσσοντας πάντα τον απαράμιλλο επαγγελματισμό της, συμβιβάζεται χωρίς να ντρέπεται. Γνωρίζει πως δεν είναι καλύτερη από κανέναν και αυτό της δίνει μια ευελιξία τρομακτική, σοκαριστική.
Σ’ έναν ανδροκρατούμενο κόσμο έχει ένα χαμόγελο για όλους και σχεδόν μια απάντηση για τα πάντα. Με αφέλεια και χιούμορ ξεπερνά κάθε εμπόδιο, ενώ η ελαφρότητα της είναι κυριολεκτικά αβάσταχτη!
Σκηνοθεσία - δραματουργική επεξεργασία: Βασίλης Νανάκης Ερμηνεία: Ρούλα Καραφέρη Κινησιολογία: Βασίλης Νανάκης, Ρούλα Καραφέρη Μουσική επιμέλεια: Κώστας Σταυριανός Σκηνικά - Κοστούμια : Εβελίνα Δασκαλοπούλου Φωτισμοί : Βασίλης Νανάκης Μακιγιάζ: Δημήτρης Τσαπραλής
Παραγωγή: OFF ART
Εκτέλεση παραγωγής: Άννα Τσιανάκα, Γρηγόρης Καραφέρης Φωτογραφία: Φώτης Νατσιούλης
Είσοδος: 8 ευρώ, Ανέργων: 5 ευρώ.
Ο Βασίλης Νανάκης σπούδασε θέατρο στη δραματική σχολή Ecole Florent στο Παρίσι, με δάσκαλο τον Maurice Attias. Στην Αθήνα έχει συνεργαστεί στο θέατρο και στον κινηματογράφο με τους Γιάννη Ρήγα, Ασπασία Κυρίμη, Άρη Ρέτσο, Γιάννη Σαπάκο, Σοφία Παπαχρήστου, Παντελή Βούλγαρη, Στέφανο Τζιβόπουλο, Frederic L’ Epee, κ.α . Το 2011 πήρε το 1ο βραβείο καλύτερης παράστασης στο Φεστιβάλ Ελληνικού Έργου στο Βοτανικό στο Θέατρο Eliart για τη σκηνοθεσία και την ερμηνεία του στην παράσταση « Το μόνον της ζωής του ταξείδιον» του Γ. Βιζυηνού. Η παράσταση παίχτηκε πέρυσι και στη Λάρισα με μεγάλη επιτυχία.
Η Ρούλα Καραφέρη έχει Master (MDaT) από την Κρατική Ακαδημία Χορού (CODARTS) του Rotterdam και είναι τακτικό μέλος του επαγγελματικού Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων. Οι πολύχρονες σπουδές στις σκηνικές τέχνες, με διακεκριμένους δασκάλους και σκηνοθέτες την ανεβάζουν συχνά στην σκηνή ως ηθοποιό. Η «ευκαιρία της ζωής της» είναι η πρώτη της συνεργασία με τον Β.Νανάκη.
Επόμενες παραστάσεις:
27 Δεκεμβρίου, Κατερίνη, Θέατρο Μω
29 Δεκεμβρίου, Τρίκαλα, Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων