Το πολυβραβευμένο έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου “Κατσαρίδα”, παρουσιάζει η εταιρεία θεάτρου Μικρός Βορράς στο Μύλο Παραστατικών Τεχνών, την Τρίτη 3 και την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στις 21.00 στο Θέατρο του Μύλου.
Είναι μία παραγωγή με δύο ηθοποιούς και τρεις μουσικούς σε ένα σύγχρονο ανέβασμα για νεανικό, και όχι μόνο, κοινό.
Λίγα λόγια για το έργο
Το έργο είναι ένα αντι-ηρωικό ντανταϊστικό μιούζικαλ και μιλάει για τις απίθανες περιπέτειες μιας μικρής κόκκινης κατσαρίδας και τον διακαή πόθο της να πραγματοποιήσει το όνειρό της ν’ ανέβει στο φεγγάρι.
Ένας ντεντέκτιβ, μία φάλαινα, τεράστια παγόβουνα, ένας ποντικός, η μικρή Θεανώ, ένας εσκιμώος ακόμα και δραματοποιημένα έντομα θα την συντροφεύσουν σ’ αυτό το δύσκολο και περιπετειώδες ταξίδι.
Θα γευτεί την προδοσία, θα τρέξει σε υγρούς υπονόμους, θα χορέψει σε ξέφρενους ρυθμούς, θα διασχίσει ωκεανούς, θα νιώσει την απόρριψη, αλλά τίποτα δεν θα κλονίσει την πίστη της, γιατί το μοναδικό πράγμα που αξίζει στον κόσμο είναι να πραγματοποιήσει το όνειρό της.
Τρεις μουσικοί, ένα δαιμονισμένο βιολί, μια ηλεκτρική πεταλιέρα, και μία απόκοσμη αλλά και ευαίσθητη φωνή, συντροφεύουν ζωντανά, τη μικρή κατσαρίδα μας στην αναζήτηση του «άπιαστου».
ΔΙΑΝΟΜΗ:
Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος
Σκηνικό: Γιάννης Κατρανίτσας
Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου
Επιμέλεια κίνησης: Λένα Μοσχά
Hair styling, μακιγιάζ, κοστούμια: Στέφανος Μπαμπούλης
Βίντεο: Γιάννης Τόμτσης
Σχεδιασμός αφίσας: Ηλίας Κοτόπουλος
Επικοινωνία: Ζούρα Ντία
Βοηθός σκηνοθέτη: Άρτεμις Ζούλη
Βοηθός κινησιολόγου: Μαρία Κέκη
Παίζουν: Χρήστος Τσάβος, Κωνσταντίνος Φωτίου
Μουσικοί: Χρήστος Πασχαλίδης, Νάσια Σιαμέτη
Τραγούδι: Αφροδίτη Νικολιουδάκη
Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλ. 2410 614449
από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-14:00.