Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Κιλελέρ με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, σε μία ιδιαίτερα αντίξοη χρονιά για τον πολιτισμό κατά την οποία όμως ο πολιτισμός οφείλει να υπάρχει και να προχωρά , πιστό στο ραντεβού του με το θεατρικό κοινό  παρουσιάζει και φέτος δύο μοναδικά έργα.

Η έναρξη θα γίνει με την εξωφρενική κωμωδία «Λουκουμάδες με μέλι», που θα παιχθεί την Κυριακή 19 Ιουλίου, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες δύο παραστάσεις τη Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Ιουλίου.Κατόπιν θα παρουσιαστεί την Κυριακή 26 Ιουλίου και θα ακολουθήσουν άλλες δύο παραστάσεις τη Δευτέρα 27 Ιουλίου και την Τρίτη 28 Ιουλίου , η γαλλική κωμωδία «Θεέ μου τι σου κάναμε» , βασισμένη στην ομώνυμη ταινία του 2014.

Όλες οι παραστάσεις και των δύο έργων θα δοθούν στην φιλόξενη και δροσερή Αυλή του Νηπιαγωγείου Νίκαιας με ώρα έναρξης 21.15, τηρώντας όλες τις οδηγίες περί θεατρικών παραστάσεων του Υπουργείου Πολιτισμού καθώς και τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας.

Λουκουμάδες με μέλι. Δύο αδέρφια με τις γυναίκες τους, ο ηλικιωμένος πατέρας που έπαθε εγκεφαλικό, η νεαρή Ρωσίδα που τον φροντίζει και η περίεργη γειτόνισσα με τον γιο της και το πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών συνθέτουν αυτή την εξωφρενική κωμωδία.

Τι θα συμβεί όταν τα δύο άπληστα αδέρφια με τις ακόμα πιο άπληστες γυναίκες τους ενώ περιμένουν τον παππού να πεθάνει , αυτός αρνείται πεισματικά να τους κάνει τη χάρη, ενώ παράλληλα μαθαίνουν ότι ο παππούς έχει παντρευτεί τη νεαρή Ρωσίδα η οποία είναι η νέα μητέρα τους.

Η περιουσία σε κίνδυνο  τα άπληστα αντανακλαστικά ενεργοποιούνται και οι λουκουμάδες με μέλι φτιάχνονται με παραδοσιακά υλικά του χωριού και κάτι ακόμα.

Μία μαύρη κωμωδία όπου πεθαίνουν αυτοί που δεν πρέπει να πεθάνουν , τα λεφτά αλλάζουν χέρια με φρενήρεις ρυθμούς και ένα τζόκερ που κερδίζει 2 εκατομμύρια ευρώ βρίσκεται θαμμένο βαθιά στο χώμα.

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άκυ Μητσούλη.

Επιμέλεια σκηνικών: Ευαγγελία Χατζούλη

Μουσική επιμέλεια: Πατρούλα Χριστοδούλου

Σχεδιασμός αφίσας – προγράμματος – φωτογραφίες : Γιάννης Τσανίδης

Βίντεο: Μιλτιάδης Γρεκός
Διεύθυνση σκηνής: Όλγα Παπαβασιλείου

Τους ρόλους ερμηνεύουν με σειρά εμφάνισης: Εύη Μπατάλα, Αθηνά Αμπατζή, Λία Κουλίζη, Γιώργος Μπόζαρλης, Θάνος Σακελαρίου και Παναγιώτα Χατζητζομπάνη.

Θεέ μου τι σου κάναμε. Ο Απόστολος , καραμανλικός από τα γεννοφάσκια του , με μία γυναίκα τη Μαρία , τέσσερις κόρες και τρεις γαμπρούς , προς το παρόν.

Ιδανική ευτυχισμένη ελληνική οικογένεια. Με ένα μικρό πρόβλημα. Οι τρεις γαμπροί του Απόστολου είναι και οι τρεις αλλοδαποί. Ο ένας Αλβανός και Εβραίος στο θρήσκευμα , ο άλλος Αφγανός μουσουλμάνος και ο τρίτος κινέζος.

Και ενώ η Μαρία και ο Απόστολος προσπαθούν να βρουν κώδικες επικοινωνίας σε αυτή την πολυσυλλεκτική οικογένεια, με τον Αλβανό μαντρά που άφησε στη μέση την μάντρα της αυλής για να παντρευτεί την μία κόρη, τον Αφγανό μουσουλμάνο που διαβάζει το κοράνι όπου σταθεί και όπου βρεθεί και τον κινέζο που μαγειρεύει ότι πιο εξωτικό φαγητό μπορεί να φανταστεί κάποιος, ελπίζουν η τέταρτη κόρη τους τουλάχιστον να παντρευτεί έλληνα.

Η τέταρτη κόρη , τους ανακοινώνει τον επερχόμενοι γάμο της. Ο εκλεκτός της καρδιάς της ονομάζεται Κωνσταντίνος.

Στο άκουσμα του ονόματος Απόστολος και Μαρία αναθαρρούν και αρχίζουν να κάνουν όνειρα για τον έλληνα γαμπρό.

Μόνο που κανένας δεν τους έχει πει ότι ο Κωνσταντίνος είναι από την Αφρική και φυσικά το μαύρο δεν ήταν το χρώμα που Απόστολος και Μαρί φανταζόταν για να συμπληρωθεί αυτή η πολύχρωμη οικογένεια.

Μια εξαιρετική γαλλική κωμωδία γίνεται θεατρικό όπου μέσα από την υπερβολή των στερεοτύπων για φυλές , θρησκείες και ανθρώπους . μέσα από απίστευτο γέλιο που προσφέρει στους θεατές με όλο αυτό το πολύχρωμο πολιτισμικό χάος , πρόκειται για ένα έργο βαθιά αντιρατσιστικό.

Εξάλλου βλέποντάς το όλοι θα γελάσουμε το ίδιο.

Το έργο ανεβαίνει σε διασκευή για το θέατρο και σκηνοθεσία Άκυ Μητσούλη.

Επιμέλεια σκηνικών: Ευαγγελία Χατζούλη

Μουσική επιμέλεια – Φώτα – Ήχο: Πατρούλα Χριστοδούλου

Σχεδιασμός αφίσας – προγράμματος – φωτογραφίες: Γιάννης Τσανίδης

Βίντεο: Μιλτιάδης Γρεκός

Διεύθυνση σκηνής : Όλγα Παπαβασιλείου – Γιώργος Μπόζαρλης

Μακιγιάζ: Εύη Τέγου

Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν με σειρά εμφάνισης: Βίκυ Κουκουλιάφκα, Γιάννης Χαρισμαϊδης, Πωλίνα Δέσποινα Παπαχατζή, Πάρις Μποντικούλης, Νάγια Φαρμάκη, Πάνος Πατσιούρας, Ευθύμης Τίκας, Βασιλική Κόκκοβα, Κωνσταντίνα Χατζητζομπάνη, Κίμων Μπαχατήρογλου, Τιμολέων Χατζητζομπάνης, Νίκος Ζαβλιάκης, Νικολέττα Καρρά.