Με πυρετώδεις πλέον ρυθμούς συνεχίζονται οι πρόβες στον Δημοτικό Κουκλοθίασο Τιριτόμπα για τη νέα κουκλοθεατρική παράσταση που θα ψυχαγωγήσει όλα τα παιδιά στο Κουκλοθέατρο στο Μύλο.
Πρόκειται για το θεατρικό έργο του Χάρη Σακελλαρίου «Ο Σπιθοβολάκης» σε κουκλοθεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Μαρίας Παπουτσή και κουκλοθεατρική επιμέλεια της Φωτεινής Καλούδη, τοποθετημένο σε μια παραμυθένια ατμόσφαιρα με τρισδιάστατα σκηνικά, ζωηρές κούκλες, έξυπνη αφήγηση με τραγούδια, κουκλοχορό και μουσική που θα ξεσηκώσει και θα ξυπνήσει ζεστά συναισθήματα σε  μικρούς και μεγάλους.
 Ένα λαϊκό παραμύθι με κεντρικό ήρωα τον Σπιθοβολάκη, ένα ζωηρό και πανέξυπνο αγόρι που του αρέσει να σκαρώνει φάρσες στους συγχωριανούς του.
Κάποτε οι απαυδισμένοι γείτονες πείθουν τη χήρα μάνα του να τον κλειδώσει  στην σκοτεινή και  σκονισμένη αποθήκη του σπιτιού τους για να ..φοβηθεί.
Εκεί, ο Σπιθοβολάκης ανακαλύπτει μια σιδερένια πόρτα με μια χρυσή κλειδαριά.
Το κλειδί όμως, το έχει ο άρχοντας του τόπου, ο ξακουστός Μαραμπάς Καραμπάς.
Ο μυστηριώδης άρχοντας φυλακίζει τον Σπιθοβολάκη και τη φίλη του Βιολέτα στον πύργο του και τους φοβερίζει να του φανερώσουν το μυστικό. Αλλά τον ξεγελούν και του παίρνουν το χρυσό κλειδί. Ανοίγουν την αποθήκη και βρίσκονται μπροστά σε μιαν έκπληξη…
Ένα παραμύθι που  σατιρίζει  τις κοινωνικές τάξεις, την πειθαρχία, τη σοβαροφάνεια, την κουτοπονηριά και αποκαλύπτει το προσωπείο της εξουσίας.
 Ένα παραμύθι που θα αποκαρδιώσει τους αρχοντάδες και  θα καρδιώσει τα παιδιά με πίστη και θάρρος στον εαυτό τους, θωρακίζοντάς τα με τον πιο πολύτιμο θησαυρό.
Ποιος είναι ο θησαυρός; Θα τον ψάξουμε όλοι μαζί, πέρα από την πραγματικότητα, στη μαγική σκηνή του αγαπημένου μας  Τιριτόμπα!
Γατί η Λάρισα αγαπάει το κουκλοθέατρο.
Σκηνοθεσία – Διασκευή : Μαρία Παπουτσή
Κούκλες – Σκηνικά – Κοστούμια : Φωτεινή Καλούδη
Χειρισμός κούκλας-Αφήγηση: Λήδα Ντούρου, Φωτεινή Καλούδη
Επιμέλεια Φωτισμού-Φωτογραφία: Γιάννης Χατζηαντωνίου
Παραγωγή : Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα - Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων