O Δημοτικός Κουκλοθίασος «Τιριτόμπα - Σοφία Φουτζοπούλου & Κώστας Χατζηανδρέου» σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων στηρίζει το πρόγραμμα «eTwinning» που ήδη πραγματοποιείται από την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.
 Το πρόγραμμα έχει τίτλο «Ε- Τwinning - European Travellers (Mαριονέτες Ταξιώτες)  και συμμετέχουν 90 μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης του προγράμματος εκπαιδευτικού αγγλικής γλώσσας Αφροδίτης Γκιούρη και την υποστήριξη της διευθύντριας του σχολείου Μαρίας Κουκώλη.
 Ο στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα να μοιραστούν χαρακτηριστικά γνωρίσματα της καθημερινότητάς τους, της σχολικής τους ζωής, της πόλης και της χώρας τους, και τα συγκρίνουν με εκείνα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. Ταυτόχρονα ερευνούν κι ετοιμάζουν μια παρουσίαση αυτών των στοιχείων, γνωρίζοντας άτομα της ηλικίας τους με διαφορετική μητρική γλώσσα και επικοινωνώντας κάνοντας χρήση της αγγλικής γλώσσας που διδάσκονται στο σχολείο.
 Το γεγονός αυτό,  οδηγεί στην αύξηση των κινήτρων τους για να μάθουν και να χρησιμοποιήσουν την Αγγλική ως μέσο επικοινωνίας.  Ενθαρρύνεται ο διαπολιτισμικός διάλογος. Μαθαίνουν να σχετίζονται με συνομηλίκους τους από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες. Βελτιώνονται οι δεξιότητές τους στα Αγγλικά και τα χρησιμοποιούν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ανοίγουν τα μάτια τους στον κόσμο και κατανοούν πως είναι μέλη μιας παγκόσμιας κοινότητας. Μαθαίνουν να αποδέχονται τις διαφορές και έτσι, ξεπερνιούνται οι προκαταλήψεις. Αναπτύσσουν νέες φιλίες. Ενθαρρύνονται οι πραγματικές γλωσσικές δεξιότητες και η περιέργεια των μαθητών. Ανακαλύπτοντας νέους πολιτισμούς, εμπλουτίζουν και ενισχύουν την εθνική τους ταυτότητα!
 Στο έργο αυτό, το 21ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας είναι  οι ιδρυτές, ενώ τα συνεργαζόμενα σχολεία μέχρι στιγμής, είναι: 1. 21st State Primary School , Larissa, Greece- Ελλάδα 2.Szkoła Podstawowa nr 41 w Bydgoszczy, Bydgoszcz, Poland-Πολωνία 3. Collège Georges Brassens, MONTASTRUC LA CONSEILLERE, France-Γαλλία και συνεργαζόμενο σχολείο εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης  Chian Long Elementary School, Longtan, Taoyuan County, Taiwan-Ταιβάν.
 Ο Δημοτικός Κουκλοθίασος παρέχει τα υλικά για την κατασκευή 90 κουκλών που φέρουν τα στοιχεία των αντίστοιχων παιδιών από την Πολωνία και τη Γαλλία (χρώμα μαλλιών, ματιών κ.α.) καθώς αυτά  αντιστοιχούν σε πραγματικά παιδιά με τα οποία οι δικοί μας μαθητές αλληλογραφούν και ανταλλάσουν πληροφορίες και εικόνες. Τις κούκλες θα επιμεληθούν εικαστικά οι μαθητές με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού  εικαστικού του σχολείου Σταμάτη Πλουμιστού και της υπεύθυνης του κουκλοθεάτρου  Φωτεινής Καλούδη. Παράλληλα, οι μαθητές από άλλες χώρες κατασκευάζουν άλλες κούκλες με τα στοιχεία των δικών μας μαθητών. Οι κούκλες θα ταξιδέψουν, συναντώντας τα φυσικά τους πρόσωπα σε άλλες χώρες.
Στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές από Ελλάδα θα επισκεφθούν το Δημοτικό Κουκλοθέατρο και το Μουσείο Κούκλας ώστε να εμπνευστούν, να ενημερωθούν και να παίξουν κουκλοθέατρο και να στήσουν το δικό τους σκηνικό για τις κούκλες τους στην  κουκλοσκηνή του Τιριτόμπα. Έπειτα, θα επιχειρήσουν να γράψουν το δικό τους θεατρικό έργο για κουκλοθέατρο στην αγγλική γλώσσα με διαλόγους και τραγούδια στα αγγλικά.
Τα οφέλη του προγράμματος  θα παρουσιαστούν  το Μάιο 2017 στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Λάρισας που διοργανώνει ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Λάρισα, όπου όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί  θα δείξουν τη δουλειά τους και θα βραβευτούν για την εμπειρία και διεξαγωγή του σπουδαίου έργου  τους.