Με επιτυχία υλοποιήθηκαν στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας τα σεμινάρια που συνδιοργάνωσε  με την Αντιδημαρχία  Πολιτισμού και Επιστημών, για εκπαιδευτικούς  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα: «Η τέχνη  και  η  τεχνική  του  Θεάτρου  σκιών ως  παιδαγωγικό  μέσο», στο πλαίσιο του Μήνα Θεάτρου Σκιών που πραγματοποιείται όλο το Φεβρουάριο με εκθέσεις, ξεναγήσεις και παραστάσεις για σχολεία.
Τα σεμινάρια ξεκίνησαν με μια εισαγωγή, από την υπεύθυνη του Μουσείου Φανή Καλοκαιρινού, για τις ιστορικές και κοινωνικές συνθήκες που γέννησαν και διαμόρφωσαν το ελληνικό Θέατρο Σκιών.
Τονίστηκαν, ο αυθόρμητος και αυτοσχέδιος λόγος ως ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Θεάτρου Σκιών και η εξέλιξή του από είδος θεάματος προοριζόμενο αποκλειστικά για άρρενες  τα πρώτα χρόνια της απελευθερωμένης Ελλάδας, σε είδος ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους.  Επιπλέον, αναφέρθηκε η παρουσία του Καραγκιόζη στη Λάρισα με έμφαση στην ακμή του από το 1890 έως το 1940-45
Στη συνέχεια, ανέλαβαν ο Γιάννης Βουλτσίδης - Καραγκιοζοπαίχτης  και η Γεωργία Γιαννοπούλου - ζωγράφος και σκηνογράφος, οι οποίοι φώτισαν τα ιδιαίτερα  στοιχεία  αυτής  της  τέχνης και την  ένταξή της  στην  παιδαγωγική  διαδικασία.
Δόθηκαν πληροφορίες για τη δραματουργία και τη θεματολογία του Θεάτρου Σκιών, ενώ παράλληλα σκιαγραφήθηκαν οι χαρακτήρες των ηρώων-πρωταγωνιστών.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου έγιναν παραλληλισμοί της παραδοσιακής με την σύγχρονη κοινωνία, αναφέρθηκαν στοιχεία για τη μουσική και τον τρόπο κατασκευής του μπερντέ και των φιγούρων.