Η θεατρική ομάδα του Πρότυπου Εκπαιδευτικού Οργανισμού «ΚΕΝΤΡΟΝ» σας προσκαλεί στην παράσταση «Βότκα Μολότοφ» στις 21 Απριλίου, ώρα 21:00 στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.
Μετά την επιτυχημένη περσινή παράσταση «Αυτός ο Δον Ζουάν», η θεατρική ομάδα του Πρότυπου Εκπαιδευτικού Οργανισμού «ΚΕΝΤΡΟΝ» παρουσιάζει φέτος την κωμωδία «Βότκα Μολότοφ» σε σκηνοθεσία της Χριστίνας Ανδρέου, την Παρασκευή 21 Απριλίου στις 21:00 στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας. Πρόκειται για διηγήματα του Άντων Τσέχωφ, τα οποία ο Νηλ Σάιμον τα μετέτρεψε σε θεατρικά κείμενα, στις αρχές της δεκαετίας του 1970.
Ο μεγάλος Ρώσος θεατρικός συγγραφέας Αντόν Τσέχωφ, εμφανίστηκε στα «γράμματα» στις αρχές της δεκαετίας του 1880, με τη δημοσίευση μικρών διηγημάτων σε σατιρικές εφημερίδες και περιοδικά της Μόσχας. Πρόκειται για μια σειρά από δροσερά και πνευματώδη διηγήματα που αναδείχθηκαν σε μικρά αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Τα διηγήματα αυτά προβάλλουν ανάγλυφα τον κοινωνικό περίγυρο, αποκαλύπτοντας, άλλοτε, με συγκινητική τρυφερότητα και άλλοτε με χιουμοριστική διάθεση, τις πιο ευαίσθητες πτυχές της ανθρώπινης ψυχής και τις κοινωνικές πληγές της καθημερινής ζωής. Για την παράσταση «Βότκα Μολότοφ» έχουν επιλεγεί 7 από αυτά τα διηγήματα, δεμένα μεταξύ τους κάτω από την παρουσία του ίδιου του συγγραφέα Αντόν Τσέχωφ, που ως αφηγητής, ξεκινά την παρουσίαση των ιστοριών του, τις συνδέει και πολλές φορές συμμετέχει στους ρόλους τους.
Αντί εισιτηρίου θα συλλεχθούν τρόφιμα μακράς διάρκειας για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Λαρισαίων (Κοινωνικό Παντοπωλείο – Προσφυγικών Καταυλισμών).
Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι μαθητές: Δήμητρα Γελαντζοπούλου,  Δήμητρα Γεωργίου, Νεκταρία Γεωργούλα, Ελένη Κατσιούλη, Βασίλης Κοψίδας, Ραφαήλ Κύρκος,  Ευαγγελία Λυκοκώστα, Χρύσα Μυλωνά, Θωμάς Νατσούδης, Νικόλας Σαπουνάς, Ευαγγελία Σβάρνα, Αγγελική Τράντα και η φοιτήτρια Μυρτώ Χαρούλη. Μαζί τους ο καθηγητής του «Κέντρον» Γιάννης Βαγγελοκώστας.