Θέατρο των Οδοιπόρων - ''Το Ασυνόδευτο'' του Ανδρέα Φλουράκη, σε σκηνοθεσία του Άκυ Μιτσιούλη στο Θέατρο ‘’Κώστας Τσιάνος'' για μια τελευταία παράσταση την Πέμπτη 27 Ιουνίου και ώρα 8 μ.μ.,  σε συνεργασία με τo πρόγραμμα «Λάρισα- Η πόλη που μαθαίνει» και την Αντιδημαρχία  Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων. (Είσοδος ελεύθερη)

Αντί εισιτηρίου, θα συλλεχθούν τρόφιμα μακράς διαρκείας για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Λαρισαίων (Κοινωνικό Παντοπωλείο – Προσφυγικών Καταυλισμών).

Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:

"Η «Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής» του Δήμου Λαρισαίων και η Εφηβική Σκηνή του Θεάτρου των Οδοιπόρων, έχουμε τη χαρά να καλέσουμε παππούδες, γιαγιάδες κι εγγόνια, στην ενθάρρυνση της διαγενεακής  σύνδεσης στην πόλη μας και τους υπόλοιπους δημότες, στον φιλόξενο χώρο του Θεσσαλικού Θεάτρου, το οποίο και ευχαριστούμε για την πολύτιμη συνεργασία, στο έργο του Ανδρέα Φλουράκη «Ασυνόδευτο».

Με το πέρας της παράστασης θα γίνει συζήτηση με θέμα «Η Τέχνη στην Εκπαίδευση», με αφορμή το κείμενο του Ανδρέα Φλουράκη, την ίδια την παράσταση και την αντίστοιχη θεματική των δράσεων «Λάρισα,- Η Πόλη που Μαθαίνει» της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων. 

Θα εισηγηθούν οι :

Αγλαία Νάκα (θεατρολόγος/σκηνοθέτιδα)

Βάσια Νήμα (ψυχολόγος/στέλεχος του προγράμματος ''Λάρισα-Πόλη που Μαθαίνει΄΄

ΆκυςΜιτσιούλης (σκηνοθέτης).

Παρεμβαίνει η Εύα Αρζομανίδου (εκπαιδευτικός)

Συντονίστρια η εκπαιδευτικός Ιωάννα Γιαννακοπούλου.

Το Θέατρο των Οδοιπόρων εγκαινίασε την εφηβική σκηνή του, με το άκρως επίκαιρο έργο του Ανδρέα Φλουράκη ‘’Το Ασυνόδευτο’’ σε σκηνοθεσία Άκυ Μιτσιούλη στις αρχές Μαρτίου.

Μετά την ένθερμη υποδοχή του έργου από το ενήλικο θεατρόφιλο κοινό της πόλης μας, στις δύο βραδινές παραστάσεις που πραγματοποιήσαμε στο Χατζηγιάννειο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο και ενώ ολοκληρώθηκε ο κύκλος των οργανωμένων παραστάσεων για τα σχολεία, για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού, συνεχίσαμε με νέες παραστάσεις κατά την διάρκεια του Μαΐου στην σκηνή του Stage.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Στην ιστορία του «Ασυνόδευτου», δύο αδέλφια, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, αποφασίζουν να φιλοξενήσουν στο σπίτι τους, κρυφά από τους γονείς τους , ένα ασυνόδευτο μικρό αγόρι από την Συρία. Αρχίζει έτσι ένα μεγάλο οδοιπορικό, μια καθημερινή περιπέτεια γεμάτη απρόοπτα, συγκρούσεις και πολλές απρόβλεπτες γλυκόπικρες καταστάσεις. Μέσα από αυτά αναδεικνύεται η δοκιμαζόμενη ελληνική οικογένεια, στην εποχή της οικονομικής κρίσης,  με φόντο το κρίσιμο ζήτημα του προσφυγικού/μεταναστευτικού.

Οι γονείς είναι μονίμως απόντες γιατί εργάζονται νυχθημερόν. Τα αδέλφια ταλανίζονται από την εφηβεία, τον έρωτα, ταυτόχρονα μεγαλώνουν πρόωρα: γίνονται γονείς για το ασυνόδευτο αγόρι, διαφωνούν για την ανατροφή του, συγκρούονται, αλλά και έρχονται αντιμέτωποι με τα δικά τους αδιέξοδα, την απουσία  επαγγελματικού ορίζοντα στην Ελλάδα της κρίσης, για να διαπιστώσουν πως, τελικά, «είμαστε όλοι ασυνόδευτοι».

Ένα έργο, που με αφορμή το σοβαρότατο ζήτημα του προσφυγικού, θίγει όλα τα προβλήματα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Οικονομική και όχι μόνο -κρίση-, καθημερινό άγχος, αποξένωση, ατομικισμός, όλα παρουσιάζονται με έναν εύληπτο, καθημερινό και γλυκό τρόπο, αφού τα βλέπουμε μέσα από την ματιά δύο εφήβων.

Το έργο δεν ‘’κουνά το δάχτυλο’’, δεν είναι διδακτικό, αλλά αποτελεί μία σύγχρονη παρουσίαση της πραγματικότητας. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως οι ‘’σωτήρες’’ της παράστασης είναι δύο έφηβα αδέρφια. Πιο ώριμοι από τα παιδιά, αλλά όχι ενήλικες.

Συντελεστές
Κείμενο: Ανδρέας Φλουράκης
Σκηνοθεσία: ΆκυςΜιτσιούλης
Σύμβουλος δραματουργίας: Αγλαία Νάκα
Πρωτότυπη Μουσική: Αλέξανδρος Μπάγιος
Σχεδιασμός Φωτισμών: ΆκυςΜιτσιούλης
Δημιουργικό αφίσας/προγράμματος: Δημήτρης Πλαστήρας
Φωτογραφίες: Δημήτρης Πλαστήρας, Δημήτρης Παπαδημητρούλας
Υποβολέας : Νίκος Γκαραβέλης
Ηχογραφίσεις: Lalalandstudio&Ntoulassound
Επιμέλεια κομμώσεων: Κωνσταντίνος Σταθάκος
Υποδοχή-ταμείο: Βάγια Καραμάνου και οι μαθητές του θεατρικού εργαστηρίου ενηλίκων της σκηνής
Διαμόρφωση σκηνικού χώρου-Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Παπαδόπουλος
Παραγωγή: Θέατρο των Οδοιπόρων

Παίζουν: Γιώργος Παπαδόπουλος, Έλενα Αστερινού

Πέμπτη 27/6

Τί ώρα? Στις 20:00

Πού? Στο Θέατρο ‘’Κώστας Τσιάνος’’ – Θεσσαλικό Θέατρο

Είσοδος: Αντί εισιτηρίου θα συλλεχθούν τρόφιμα μακράς διάρκειας για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Λαρισαίων (Κοινωνικό Παντοπωλείο – Προσφυγικών Καταυλισμών).

Ώρες λειτουργίας ταμείων - τλφ κρατήσεων στο 2410 533417
Δευ - Παρ: 10:00 - 13:00 / Ημέρες παραστάσεων: 10:00 - 13:00 & 18:00 - 21:00