Την παράσταση «Ποιος ξύπνησε την Ωραία Κοιμωμένη;» παρουσιάζει η ομάδα HIPPO στον 4ο Μύλο Παραστατικών Τεχνών, την Τρίτη 3 Οκτωβρίου στις19:30 στο Κουκλοθέατρο στο Μύλο.
Το Ποιος ξύπνησε την Ωραία Κοιμωμένη; είναι μια διασκευή του ομώνυμου κλασικού παραμυθιού από την Καλλιόπη Φύκαρη. Το κείμενο της  Καλλιόπης Φύκαρη, απογυμνώνοντας το παραμύθι από φανταχτερά καλολογικά στοιχεία, εστιάζει σε ένα πλέγμα νοημάτων που έχουν να κάνουν κυρίως με την περιπέτεια της ενηλικίωσης και το πέρασμα από μια ηλικία αθωότητας και ανευθυνότητας σε ένα στάδιο ψυχο-συναισθηματικής ωρίμανσης.
Από πλευράς σκηνοθεσίας, η όλη διαπραγμάτευση γίνεται με κωμικό και φιλοπαίγμονα τρόπο, πράγμα που εξυπηρετείται από τους καταιγιστικούς ρυθμούς, τους έξυπνους διαλόγους και την γεμάτη ανατροπές αφήγηση. Το έργο είναι γραμμένο σε έμμετρο και ομοιοκατάληκτο στίχο και αυτό είναι ακόμα ένα στοιχείο που αιχμαλωτίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ υπάρχουν διάσπαρτα μουσικές και τραγούδια που υπογραμμίζουν ή σχολιάζουν το συναισθηματικό βαρόμετρο της δραματουργικής εξέλιξης.
Όλοι οι ρόλοι ερμηνεύονται από δύο ηθοποιούς που με συνοδεία μάσκας, κουστουμιού ή απλά με διαφοροποίηση των εκφραστικών τους μέσων, πετυχαίνουν πειστικότατες μεταμορφώσεις. Κινητήριος μοχλός της παράστασης γίνεται το σωματικό θέατρο, ένα είδος θεάτρου που δίνει πρωτοκαθεδρία στο σώμα και τη φωνή του ηθοποιού.
Μετά το τέλος της παράστασης ακολουθεί ένα μικρό εργαστήρι εκπαιδευτικού δράματος και θεατρικού παιχνιδιού, όπου δίνεται η ευκαιρία στο νεαρό ακροατήριο να κάνει μια επανεξέταση των εννοιών που αναδείχτηκαν κατά την παράσταση μέσα από διαδικασίες συμμετοχικότητας, παιχνιδιού και ομαδικής δημιουργίας.
Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 4-14 ετών. Παίζεται ήδη για 3 χρόνια σε σχολεία της Ελλάδας ενώ τον Απρίλη του 2017 περιόδευσε σε ελληνικά σχολεία της Γερμανίας, του Βελγίου και του Λουξεμβούργου. 
Κείμενο: Καλλιόπη Φύκαρη
Σκηνοθεσία - Μουσική: Hippo Theatre Group (Φώτης Δούσος, Αλέξανδρος Ράπτης)
Σκηνικά – κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου
Μάσκα: Μάρθα Φωκά
Βοηθός σκηνοθέτη:  Κατερίνα Συναπίδου
Κίνηση: Χάρης Πεχλιβανίδης, Hippo Theatre Group
Σχεδιασμός εκπαιδευτικού δράματος: Καλλιόπη Φύκαρη, Ηippo Theatre Group
ΔΙΑΝΟΜΗ
Γιώργος Σοφικίτης
Ανθή Φουντά
Διάρκεια: 70΄
Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλ. 2410 614449 από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-14:00.
Η ομάδα HIPPO ιδρύθηκε το 2009 και αποτελείται από τους Φώτη Δούσο και Αλέξανδρο Ράπτη. Δραστηριοποιείται στο χώρο του ενήλικου και του παιδικού θεάτρου, αλλά και του Εκπαιδευτικού Δράματος και χαρακτηρίζεται από μια “avant-garde” αισθητική που σέβεται τις αναζητήσεις της σύγχρονης παιδαγωγικής επιστήμης και των αισθητικών ρευμάτων του 21ου αιώνα.
Στο ενεργητικό της έχει πολλές παιδικές παραστάσεις, που πρωτοανέβηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο, ποικίλα θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά και νέους αλλά και παραστάσεις για ενήλικες που πραγματοποιήθηκαν σε Ελλάδα, Η.Π.Α. και Αυστραλία.
Η ομάδα έχει παρουσιάσει δουλειές της σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, σε θεατρικούς χώρους, σε φεστιβάλ και σε Πανεπιστήμια.