Το Τμήμα θεάτρου εφήβων του καλλιτεχνικού σωματείου Art Gate, παρουσιάζει την τραγωδία του Αισχύλου “Προμηθέας Δεσμώτης”, τη Δευτέρα 11 Ιουνίου στις 21:00 στο Κηποθέατρο.
Ο Προμηθέας, αμφισβητεί την εξουσία του Δία, χαρίζοντας τη φωτιά στους ανθρώπους. Η τιμωρία του  είναι να δεθεί σ’ έναν άγριο βράχο, στα πέρατα του κόσμου. Ωστόσο, εκείνος δεν θα σταματήσει να καταφέρεται κατά της εξουσίας, εξαγριώνοντας τον Δία, που τον καταποντίζει στον Τάρταρο.
Το έργο πραματεύεται την αιώνια αντεκδίκηση ανθρώπων και θεών και χρησιμοποιώντας την ελεύθερη βούληση προετοιμάζει το δρόμο για μια λύση όπου η εξουσία συναντά τη δικαιοσύνη.
Οι μαθητές καλούνται να αναγνωρίσουν τη δυσκολία για την ανάκτηση της εξουσίας από τους ανθρώπους έχοντας την επανάσταση, την επιμονή στις αξίες και τα πιστεύω, ώς μόνη λύση.
Διδασκαλία – τραγούδια: Κατερίνα Ζαχοπούλου
Παίζουν οι μαθητές:
Προμηθέας: Θεόδωρος Καλοπήτας
Ήφαιστος και Ωκεανός: Γιώργος Καστόρης
Κράτος και Βία: Ελεάνα Πλιάτσικα
Ιώ: Ειρήνη Παπαποστόλου
Ερμής: Γιώργος Πατσαδάκης
Χορός Ωκεανίδων: Α΄ κορυφαία: Χριστίνα Κωσταβέλλα, Β΄ κορυφαία: Ελευθερία Σαμαρά, Γ΄ κορυφαία: Αμαλία Σδραβοπούλου, Δ΄ κορυφαία: Ηλιάνα Ούτου
Ευαγγελία Μανταλιά, Ελεάνα Πλιάτσικα, Ειρήνη Παπαποστόλου, Βασιλική Καστόρη, Στέλλα Εμμανουηλίδου, Ζωή Κωστομοίρη.
Είσοδος: 5 ευρώ
Εισιτήρια: στα γραφεία του Θεσσαλικού θεάτρου στο Μύλο του Παππά, κεντρικό κτήριο - 2ος όροφος και στο Ταμείο του Κηποθεάτρου την ημέρα της παράστασης.
Υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων.