Στα ορεινά των Τρικάλων και συγκεκριμένα στο πανέμορφο Νεραϊδοχώρι  βρέθηκε ο γνωστός σκηνοθέτης και ψυχή του Θεσσαλικού Θεάτρου, Κώστας Τσιάνος.
Ο κ. Κώστας Τσιάνος ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το Νεραϊδοχώρι, βρέθηκε στη γεμάτη από κόσμο πλατεία του γραφικού χωρίου, ενόψει της εκδήλωσης του πανηγυριού της «Αγίας Παρασκευής»  που οργάνωσε ο Μορφωτικός και Ευεργετικός Σύλλογος Νεραϊδοχωρίου.
Για να τον τιμήσουν οι συντοπίτες του, για την προσφορά του στον πολιτισμό αλλά και λόγω των ιδιαίτερων δεσμών που διατηρεί με το όμορφο Νεραϊδοχώρι, του απένειμαν αναμνηστική πλακέτα.
Βαθιά συγκινημένος ο Κώστας Τσιάνος ευχαρίστησε του Βετερνικιώτες και τις Βετερνικιώτισσες (σ.σ:  Βετερνίκ ήταν η παλιά, βλάχικη, ονομασία του χωριού κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας) και αφιέρωσε την πλακέτα που του απονεμήθηκε στη μητέρα του, που καταγόταν από τον τόπο αυτό, γιατί, όπως είπε, τον έκανε να μάθει να αγαπά τα έλατα και τον καθαρό Βετερνικιώτικο αέρα.


Ο κ. Τσιάνος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα παιδιά του Μορφωτικού και Ευεργετικού Συλλόγου Νεραϊδοχωρίου «Η Νεράιδα» για την αγάπη προς τον τόπο τους και τις εθελοντικές δράσεις τους, που τον έκαναν, όπως είπε, να νοσταλγήσει τα παιδικά του χρόνια.
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και χαράς ο Κώστας Τσιάνος παρέλαβε την τιμητική πλακέτα και το γλέντι στην πλατεία του χωριού συνέχισε με τα χορευτικά συγκροτήματα να δίνουν το ρυθμό.


veterniko.gr