Το πρώτο «χριστιανικό» τάλεντ σόου τραγουδιού είναι γεγονός. Η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών διοργανώνει Παιδικό Διαγωνισμό Τραγουδιού με το εναρκτήριο live να είναι προγραμματισμένο για τις 18 Δεκεμβρίου στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Τρικάλων.

Σκοπός του διαγωνισμού, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, είναι τα παιδιά «να αναδείξουν το ενδεχόμενο ταλέντο τους στο τραγούδι, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στο ποιοτικό ελληνικό τραγούδι, να εκφράσουν τον εσωτερικό τους κόσμο. Να οδηγηθούν από το Εγώ στο Εμείς. Από το άτομο στην κοινωνία των προσώπων, από τη Μονωδία στη Χορωδία και στη συλλογική δημιουργία».

Όπως σημειώνουν Τα Νέα της Τετάρτης, η ιδέα των υπευθύνων της Μητρόπολης -στο τιμόνι της οποίας από τον Οκτώβριο του 2015 βρίσκεται ένας νέος ιεράρχης, ο 41χρονος μητροπολίτης Χρυσόστομος- έχει στόχο να φέρει πιο κοντά στην Εκκλησία τις νεαρές ηλικίες.

Το «ιερό Voice» της Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών  όπως συμβαίνει και στους τηλεοπτικούς μουσικούς διαγωνισμούς- θα έχει πέντε live.

Τα παιδιά θα κληθούν να ερμηνεύσουν τα τραγούδια - όπως προβλέπει ο διαγωνισμός - με τρεις τρόπους: μονωδία, ντουέτο και χορωδιακή ερμηνεία.