Η πόλη των Τρικάλων φιλοξενεί από το πρωί στο χώρο του Μύλου Ματσόπουλου το τριήμερο συνέδριο Restart mAI* City, το πρώτο συνέδριο για τη σύγχρονη και βιώσιμη πόλη, το οποίο αναμένεται θα παρακολουθήσουν περισσότεροι από 400 αιρετοί από όλη τη χώρα.

Βασικός στόχος του συνεδρίου είναι να φέρει σε επαφή το σύνολο των νέων Δημοτικών Αρχών της χώρας, με τις υπάρχουσες πολιτικές και με άμεσα εφαρμόσιμες και λειτουργικές τεχνολογικές λύσεις, προκειμένου να αναπτυχθούν πόλεις πιο φιλικές, λειτουργικές, σύγχρονες και ασφαλείς.

Γι’ αυτόν τον λόγο, η θεματολογία του Συνεδρίου έχει συνδεθεί τόσο με την Αστική Ατζέντα της Ε.Ε., όσο και με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν επί τάπητος κατά τις τρεις ημέρες του συνεδρίου είναι:

-    Προώθηση της βιώσιμης διαχείρισης των τοπικών πόρων

-    Προαγωγή της διαφάνειας και του συμμετοχικού σχεδιασμού στη λήψη αποφάσεων

-    Αξιοποίηση των πολιτιστικών πόρων και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς

-    Υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών προς όφελος της βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη

-    Αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των μορφών αστικής φτώχειας και η μείωση των ανισοτήτων

-    Ενίσχυση της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας

-    Κινητικότητα στις έξυπνες πόλεις

-    Έξυπνες πόλεις και δίκτυα τηλεπικοινωνιών

-    Δημιουργώντας μια βιώσιμη πόλη με την αξιοποίηση των τεχνολογικών υποδομών

Στο συνέδριο θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, οι Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, Υπουργός Εσωτερικών και Βουλευτής Επικρατείας για τη "Μεταρρύθμιση στο δημόσιο τομέα ως μέσο για τη δημιουργία βιώσιμων πόλεων", Κωνσταντίνος Σκρέκας, Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, για τη «Συμβολή της βιώσιμης γεωργίας στην περιφερειακή ανάπτυξη», Γιώργος Σταμάτης, Γεν. Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας για την «Πρόκληση της αντιμετώπισης της αστικής φτώχειας και η δημιουργία ενός συνεκτικού και αλληλέγγυου Δήμου», Γεώργιος Γεωργαντάς, Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης  για την «Απλοποίηση των διαδικασιών στο Δημόσιο Τομέα, με στόχο τη βελτίωση της ζωής των πολιτών», Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος ΔΣ ΕΟΤ για την  «Οργάνωση, ανάπτυξη και προώθηση του θεματικού τουρισμού, ως εργαλείο βιώσιμης ανάπτυξης των ελληνικών πόλεων».

Το συνέδριο διοργανώνεται από τον Δήμο Τρικκαίων και την e-Trikala A.E.