Ο Δήμος Τυρνάβου στο πλαίσιο του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς διοργανώνει σε συνεργασία με  το Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας Anim.A.L ημερίδα ενημέρωσης των αστυνομικών του Α.Τ. Τυρνάβου και υπαλλήλων του Δήμου Τυρνάβου, την Πέμπτη 8/6/2017 και ώρα 10.00 π.μ. στο ισόγειο του Εμμανουήλειου Πνευματικού Κέντρου.
Η ημερίδα θα αποτελέσει μια ευκαιρία για συζήτηση και συντονισμό μεταξύ συναρμοδίων υπηρεσιών ελέγχου και εφαρμογής του νόμου 4039/2012 και  εντάσσεται στην προσπάθεια του Δήμου Τυρνάβου τόσο για τον περιορισμό του αριθμού των αδέσποτων ζώων, όσο και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησης των ζώων.
Θα αναπτυχθούν και θα συζητηθούν θέματα όπως ο περιορισμός των ανεξέλεγκτων γεννήσεων, η παράλειψη της σήμανσης καθώς και το νομικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση περιστατικών παθητικής (παραμέληση των κανόνων ευζωίας) και ενεργητικής (πχ δηλητηριάσεις) κακοποίησης δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
Στην ημερίδα θα μιλήσουν ο Δρ. Δημήτριος Γκουγκουλής, εκπρόσωπος του Κτηνιατρικού συλλόγου Λάρισας, η Δρ. Μαρία Κοντού, Πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου Λάρισας Anim.A.L και ο κ. Χρήστος Τσιόπας, Αντιδήμαρχος Τυρνάβου.