Από την αντιδημαρχία Κοινωνικής πολιτικής –Αθλητισμού-Πολιτισμού και Παιδείας ανακοινώνεται ότι έχουν ολοκληρωθεί οι εγγραφές και επανεγγραφές των νηπίων για το προσεχές σχολ.ετος 2017-2018.
Εχουν εγκριθεί όλες οι αιτήσεις των γονέων σύμφωνα με τον σταθμό της επιλογής τους και έτσι δεν θα μείνει κανένα παιδί εκτός .Φέτος θα φιλοξενηθούν διακόσια παιδιά ηλικίας 2,5 ετών έως και προνήπια στους επτά παιδικούς του Δήμου που βρίσκονται στον Τύρναβο, στον Αμπελώνα, στο Αργυροπούλι ,στην Αγία Σοφία και στο Δαμάσι.
Όλοι οι παιδικοί σταθμοί έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ για την δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής &επαγγελματικής ζωής» και εξασφαλίστηκαν 85 θέσεις νηπίων για δωρεάν φοίτηση μέσω του προγράμματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν υποβληθεί από όλους τους ωφελούμενους γονείς οι αξίες τοποθέτησης (VOUCHER) στην αρμόδια υπηρεσία των παιδικών σταθμών και έχουν γίνει οι σχετικές συμβάσεις.
Για τα υπόλοιπα παιδιά εκτός ΕΣΠΑ θα καταβάλλονται από τους γονείς τους σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο τροφεία πού είναι χαμηλά με πολλές διευκολύνσεις ανάλογα με την οικογενειακή και οικονομική κατάσταση της οικογένειας.
Οι παιδικοί σταθμοί θα ανοίξουν από 1η Σεπτεμβρίου 2017 και οι γονείς θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά από τον σταθμό τους για την υποδοχή των παιδιών.
Για τον Αγιασμό της έναρξης για κάθε σταθμό θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.