Στις 2 και 9 Σεπτεμβρίου 2019 το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τυρνάβου συνδιοργάνωσε με το Κέντρο Υγείας Δήμου Τυρνάβου, εμβολιασμό παιδιών και ενηλίκων παράλληλα με παιδιατρικές εξετάσεις στο χώρο του Οικισμού των Ρομά.

Η ανταπόκριση των Ρομά ήταν μεγάλη και αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι αρκετά μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Έτσι, καταγράφτηκαν οι ανάγκες του πληθυσμού και έγινε προγραμματισμός για εκ νέου εμβολιασμό.

Τα εμβόλια που πραγματοποιήθηκαν ήταν: ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς και προήλθαν δωρεάν από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στη δράση συμμετείχαν από το Κέντρο Υγείας η παιδίατρος κ. Αντωνούλη Αναστασία και οι επισκέπτριες υγείας, κ. Τζάτσου Μαρία και κ. Δέλια Αφεντία.

Από το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά, συμμετείχαν η Κοινωνική Λειτουργός, κ. Κατσούλη Στέλλα, η Παιδαγωγός κ. Νταβαρούκα Γεωργία και ο Διαμεσολαβητής κ. Τσακίρης Παναγιώτης.

Το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Τυρνάβου εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Το Παράρτημα Ρομά ως δομή αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής των πολιτών Ρομά που αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα και χρειάζονται τη συνδρομή της Πολιτείας.