Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε σήμερα τους μαθητές του Γ1 Τμήματος του Γυμνασίου Αμπελώνα.

Ειδικότερα, οι μαθητές του Γ1 Τμήματος του Γυμνασίου Αμπελώνα, στο πλαίσιο του μαθήματος «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» συζήτησαν, συναποφάσισαν, συνέγραψαν και απέστειλαν 23-2-2021 στον Δήμαρχο Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα μία επιστολή με την οποία τον ενημέρωναν για ζητήματα που τους απασχολούν στην περιοχή του Αμπελώνα και άπτονται των ενεργειών του Δήμου προκειμένου να λυθούν.

Έτσι, σήμερα, 24-2-2021, ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας επισκέφτηκε τους εν λόγω μαθητές, αφενός μεν για να τους συγχαρεί για την εξαιρετική πρωτοβουλία τους, αφετέρου δε για να απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα τους.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως η συνάντηση κάθε άλλο παρά τυπική ήταν, καθόσον ο Δήμαρχος Τυρνάβου απάντησε σε όλα τα ζητήματα που οι μαθητές εύστοχα έθεσαν στην Επιστολή τους, αναλύοντας τους τόσο τα ήδη υπάρχουσα προγράμματα που τρέχουν στην περιοχή του Αμπελώνα όσο και τις μελλοντικές δράσεις.

Στη συνέχεια υπήρξε ουσιαστικότατη συζήτηση. Έτσι, για περίπου μία ώρα, ο Δήμαρχος, συζήτησε με τους μαθητές και τους καθηγητές τους για ζητήματα όπως τα πάρκα και γενικότερα η διαχείριση του πρασίνου, η πολιτική για τα αδέσποτα ζώα, η αποκομιδή σκουπιδιών όπως και τα επικείμενα έργα που θα αλλάξουν ριζικά τη φυσιογνωμία του Αμπελώνα.

Φυσικά, ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να συγχαρεί και τους καθηγητές οι οποίοι απέδειξαν έμπρακτα πως διαπλάθουν όχι μόνο καλούς μαθητές αλλά κυρίως ενεργούς πολίτες.

Παράλληλα, με μεγάλη χαρά διαπίστωσε πως τηρούνται πιστά, από μαθητές και καθηγητές, τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Τέλος, ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας κάλεσε τα αγαπητά παιδιά να συνεχίσουν να είναι ενεργοί πολίτες και να μην διστάσουν να θέσουν στη Δημοτική Αρχή οποιοδήποτε ζήτημα τους απασχολεί.

Αν μη τι άλλο,  όταν μία τόσο ενεργή και σκεπτόμενη νεολαία βρίσκει ευήκοα ώτα, το μέλλον θα είναι πραγματικά σπουδαίο.