Πραγματοποιήθηκε στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου ενημερωτική εκδήλωση-ομιλία για τον καρκίνο του μαστού, που διοργάνωσε ο Δήμος Τυρνάβου σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία – Παράρτημα Λάρισας και το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου, στο πλαίσιο της καθιέρωσης του μήνα Οκτωβρίου ως μήνα πρόληψης του καρκίνου του μαστού και μεριμνώντας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα υγείας. Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα ακόλουθα:
Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους τόνισε τη σημασία της ενημέρωσης του γυναικείου πληθυσμού για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού καθόσον είναι η συχνότερη κακοήθεια στις γυναίκες και ενημέρωσε το κοινό ότι θα υπάρξουν και άλλες ημερίδες για ποικίλα θέματα ιατρικού περιεχομένου. Επίσης τόνισε την άψογη συνεργασία του Δήμου με το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου, εκφράζοντας την ικανοποίησή του με την εξασφάλιση λειτουργίας Βάσης Ασθενοφόρων ΕΚΑΒ για αντιμετώπιση διακομιδής ασθενών όλου του Δήμου, όταν αυτό απαιτείται. Τέλος ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την Αντικαρκινική Εταιρεία, το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου εκπροσωπούμενο από τη διευθύντρια κ. Νικητίδου Αναστασία, τους εισηγητές ιατρούς καθώς και όσους παρευρέθηκαν.
Στη συνέχεια η πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας Λάρισας κ. Ράνια Σουλτούκη ενημέρωσε το κοινό για τις πολύπλευρες δράσεις και το σημαντικότατο ρόλο της Εταιρείας στην προάσπιση της υγείας των Ελλήνων μέσω της ενημέρωσης, για τη γνώση και την πρόληψη όλων των μορφών καρκίνου καθώς και για τη φροντίδα για την ίδρυση κλινών σε διάφορα νοσοκομεία. Τέλος ευχαρίστησε το Δήμο Τυρνάβου για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης και μοίρασε στο κοινό έντυπο υλικό για την Αντικαρκινική Εταιρεία.
Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο ιατρός μαιευτήρας κ. Στέλιος Φώτος. Η διαιτολόγος - διατροφολόγος κ. Αναστασία Σιατήρα ενημέρωσε το κοινό για το σημαντικό ρόλο της διατροφής όσον αφορά στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, υπέδειξε διάφορα διατροφικά σχήματα, τις κατηγορίες των τροφίμων ενώ τόνισε τη σημασία της άσκησης ως τρόπου ζωής.
Ο ιατρός παθολόγος - ογκολόγος κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, επιμελητής Β΄ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ενημέρωσε το κοινό για τη σημασία της πρόληψης του καρκίνου του μαστού με την ψηλάφηση, για τις απαιτούμενες εξετάσεις σε συνδυασμό με τη διατροφή καθώς και την απόλυτη συνεργασία της γυναίκας με τους αρμόδιους γιατρούς. Μετά το τέλος των ενημερωτικών εισηγήσεων ακολούθησε πλήθος ερωτήσεων από τους παρευρισκόμενους που απαντήθηκαν διεξοδικά από τους ομιλητές ιατρούς.
Στην ημερίδα παρευρέθηκε επίσης η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Λαγκιόλη - Μπίλιου Θεοφανώ, η διευθύντρια του Κ.Υ. Τυρνάβου κ. Αναστασία Νικητίδου, ιατροί και δημότες του Τυρνάβου.