Στη φάση της δημοπράτησης μπαίνει το έργο «Βελτίωση προσβασιμότητας αγροτικών οδών Δήμου Τυρνάβου», συνολικού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ μετά την έγκριση δημοπράτησης του έργου που δόθηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με στρατηγική και προσανατολισμό στηρίζει στην πράξη την παραγωγή και τους ανθρώπους της υπαίθρου. Σε συνεργασία με το Δήμο Τυρνάβου ενισχύουμε την ασφαλή μετακίνηση των παραγωγών, των προϊόντων και των εμπορευμάτων τους.

Ως αιρετή Περιφέρεια έχουμε στόχο την ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας καθώς πιστεύουμε ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης προκειμένου η χώρα να εξέλθει από την πολυετή κρίση. Για το λόγο αυτό σχεδιάσαμε  ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα μέσω του οποίου χρηματοδοτούμε έργα αγροτικής οδοποιίας, ενώ διεκδικήσαμε και πετύχαμε επιπλέον χρηματοδότηση για ακόμα περισσότερα έργα.

Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας στην ενίσχυση της παραγωγής, στην αύξηση της προσβασιμότητας και στη μείωση του κόστους παραγωγής. Με συνεργασίες και συνέργειες αλλάζουμε καθημερινά την εικόνα της Θεσσαλίας».
Το έργο είναι ενταγμένο στο Ε.Π. Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και διαχειρίζεται από την ΕΥΔ Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πλαίσιο διαχείρισης των εκχωρημένων πόρων για τη Δράση 4.3.4 «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις». Η συγχρηματοδότηση προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ακολουθεί πλέον η έγκριση και δημοσιοποίηση του Διαγωνισμού από το Δήμο Τυρνάβου.
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟΥ
Το έργο αφορά στην βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και συγκεκριμένα περιλαμβάνει την βελτίωση της υποδομής 2 υφιστάμενων αγροτικών οδών συνολικού μήκους 2300m. Η πρώτη Αγροτική οδός μήκους 650m βρίσκεται στην κτηματική περιοχή Τυρνάβου και η δεύτερη αγροτική οδός μήκους 1.650m βρίσκεται στην κτηματική περιοχή Αμπελώνα.