Την πρόταση του Δήμου Τυρνάβου για ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2020 για την κατασκευή δύο γηπέδων 7Χ7 σε Δαμάσι και Αργυροπούλι και την αντικατάσταση χλοοτάπητα στα δύο γήπεδα 5Χ5 στον Τύρναβο ενέκρινε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Πιο συγεκριμένα το έργο θα περιλαμβάνει:

Α) Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 7Χ7 στην Τοπική Κοινότητα Δαμασίου και κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 7Χ7 στην Τοπική Κοινότητα Αργυροπουλίου.

Πρόκειται για δύο όμοιες κατασκευές γηπέδων 7Χ7 στις κοινότητες Αργυροπουλίου και Δαμασίου του Δήμου Τυρνάβου. Τα γήπεδα  θα έχουν διαστάσεις αγωνιστικού χώρου 30,00m x 50,00m και τις περιμετρικές λωρίδες πλάτους 1-2,00m κατά μήκος των πλευρών του, οπότε ο συνολικός χώρος εργασιών συνολικά έχει μήκος 32,00m/34,00m και πλάτος 52,00m/54,00m.

Στις δύο μικρότερες πλευρές θα τοποθετηθούν τα δύο τέρματα, με την απαραίτητη γραμμογράφηση. Η επιφάνεια του γηπέδου θα επιστρωθεί με ασφαλτικό τάπητα πάνω στον οποίο θα τοποθετηθεί ο συνθετικός χλοοτάπητας.

Η κλίση του ασφαλτικού τάπητα θα είναι αμφίκλινη 0,8-1,00% σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης, ώστε να επιτυγχάνεται η απορροή των επιφανειακών όμβριων. Θα κατασκευαστεί εγκατάσταση για ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου. Ο χώρος περιμετρικά οριοθετείται με περίφραξη από σιδηροσωλήνες και συμπληρωνεται με σχετικό γαλβανισμένο πλέγμα.

Β. Αντικατάσταση χλοοτάπητα στα δύο γήπεδα 5Χ5 Τυρνάβου

Οι συγκεκριμένες εργασίες περιλαμβάνουν την αποξήλωση του φθαρμένου φυσικού χλοοτάπητα, εργασίες εξυγίανσης, εργασίες εκσκαφής, ισοπεδωτικές στρώσεις και επίστρωση νέου χλοοτάπητα

Γ. Κόκουρας

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας αναφέρει: «Η σημερινή έγκριση Υποβολής Πρότασης του Δήμου Τυρνάβου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2020 για τα συγκεκριμένα έργα αποτελεί μία σπουδαία εξέλιξη.

Πρώτα απ’ όλα,  να ευχαριστήσω την ηγεσία του Υπουργείου και προσωπικά τον αρμόδιο Υφυπουργό Λ. Αυγενάκη για την άριστη συνεργασία. Επίσης, να συγχαρώ τις υπηρεσίες μας για την αποτελεσματική δουλειά που επιτελούν. Το συγκεκριμένο έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς εκπληρώνει διττό στόχο.

Αφενός προσφέρουμε στους συνδημότες μας νέες άριστες αθλητικές εγκαταστάσεις, αναβαθμίζοντας παράλληλα ήδη υπάρχουσες, στηρίζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τόσο τον μαζικό αθλητισμό όσο και τα σωματεία του Δήμου μας.

Αφετέρου, τα δύο νέα γήπεδα κατασκευάζονται σε Αργυροπούλι και Δαμάσι, υλοποιώντας την δέσμευση μας για έργα και υπηρεσίες για κάθε δημότη, σε όλες τις κοινότητες του Δήμου μας, αποτελώντας έργα πνοής για τις τοπικές κοινωνίες.

Τέλος, κάθε έργο που αφορά τον αθλητισμό και απευθύνεται στους νέους, στο μέλλον του Δήμου, είναι έργο πολλαπλής ωφελιμότητας και μεγάλης σπουδαιότητας. Συνεχίζουμε με ανάλογο δημιουργικό πνεύμα, διότι, όπως έχω αναφέρει επανειλημμένα, στόχος της δημοτικής αρχής είναι η απτή παραγωγή έργου».