Ξεκινά  το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του παλιού και ενεργοβόρου κτιρίου του 3ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου, προϋπολογισμού 320.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Μετά την ολοκλήρωση της διενέργειας του ανοικτού διαγωνισμού ανάδειξης αναδόχου που διενεργήθηκε από τον Δήμο Τυρνάβου και τη θετική αξιολόγηση από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, εγκρίθηκε η  υπογραφή της σχετικής σύμβασης για να ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις στο σχολείο.

«Ακόμη ένα δημόσιο σχολείο αναβαθμίζεται και συγχρονίζει τις υποδομές του με την εποχή μας και την ανάγκη για προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, με τη διαχρονική συνεργασία του Δήμου Τυρνάβου» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας  Κώστας Αγοραστός.

«Με τα διαγενεακά έργα που χρηματοδοτεί το  ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, ξεκινά η  αναβάθμιση των  εκπαιδευτικών υποδομών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου, που μετατρέπεται σε  ένα σύγχρονο, υγιές και περιβαλλοντικά φιλικό σχολείο».

Οι παρεμβάσεις

Το κτίριο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου,  σήμερα Ενεργειακής Κατηγορίας Η, αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Β+ με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του. Πρόκειται να γίνουν οι εξής παρεμβάσεις:

-Τοποθέτηση θερμομόνωσης στη στέγη με πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης.

-Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο δώμα με πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης.

-Toποθέτηση συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης κελύφους κτηρίου.

-Αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα θερμοδιακοπτόμενα μεταλλικά με διπλό υαλοπίνακα.

-Εγκατάσταση λέβητα φυσικού αερίου συμπύκνωσης καυσαερίων.

-Αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων από φωτιστικά τύπου LED.

-Εισαγωγή συστήματος ενεργειακής διαχείρισης κτηρίου (BEMS).

Με το έργο αναμένεται η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου και η μείωση των εκπομπών CO2,  η αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και, κατ’ επέκταση, η ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου και της διαβίωσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.