Το θέμα των διήμερων παραγωγών και της απόσταξης τσίπουρου δεν έχει κλείσει, μετά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν από την πλευρά των παραγωγών την τελευταία περίοδο. Έτσι την ερχόμενη Πέμπτη παραγωγοί και αμβυκούχοι από την περιοχή του Τυρνάβου αναμένεται να έχουν συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη, για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Οι παραγωγοί τσίπουρου επιμένουν ότι θα πρέπει να διατηρηθεί το καθεστώς των διήμερων όπως γινόταν μέχρι σήμερα, χωρίς να λείπουν οι σχετικές παρατάσεις κατά τις προηγούμενες περιόδους στην διαδικασία της απόσταξης.
Οι ίδιοι οι παραγωγοί επισημαίνουν ότι αν δεν ισχύσει το προηγούμενο καθεστώς τότε υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι για την αμπελουργία και για την τοπική οικονομία, αφού η διαδικασία της απόσταξης ενισχύει το εισόδημα και διατηρεί ζωντανό τον κλάδο.
Θέματα όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι των αγροτών υπάρχουν και με τη διαδικασία της αναμπέλωσης, τη στιγμή που το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ανοίξει μέτωπο και με την πλευρά των κρητικών για το θέμα της τσικουδιάς.

Χρυσόστομος Τρίμμης (thessaliatv.gr)