Αυστηρό μήνυμα στην κυβέρνηση να αναλάβει το συντομότερο όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες ώστε να μην εφαρμοστεί η κοινοτική οδηγία, που θα παρέχει τη δυνατότητα εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών ΠΓΕ και εκτός τόπου ή χώρας παραγωγής, απέστειλε ο αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας της κ. Χρήστος Κέλλας, κατά την επίσκεψή του στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου.
"Η αδυναμία της κυβέρνησης να θέσει κόκκινες γραμμές απέναντι στους εταίρους της ΕΕ, θα επιφέρει μία καταστροφική λαίλαπα σε αμπελουργούς και οινοποιούς" σημείωσε μεταξύ άλλων ο Λαρισαίος πολιτικός, εξηγώντας ότι "οι υπό διαμόρφωση κοινοτικές οδηγίες δεν αποτελούν θέσφατο, αλλά αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των κρατών – μελών, που το καθένα επιδιώκει την προώθηση των δικών του συμφερόντων".
Ο κ. Κέλλαςαφού ευχήθηκε καλή θητεία στη νεοεκλεγείσαδιοίκηση του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού, συζήτησε μαζί της την τρέχουσα κατάσταση στον κλάδο, μετά και την επιβολή του παράλογου φόρου στο κρασί.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Λαρισαίος βουλευτής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Η κυβέρνηση είναι προφανές πως πάσχει από πολιτική διπολική διαταραχή.
Από τη μία ένας πρωθυπουργός που τάζει ακόμη και σήμερα προσλήψεις στο δημόσιο και μιλά για έξοδο από την κρίση κι από την άλλη μία σειρά μέτρων που βάζουν στον "αριστερό Προκρούστη" τους παραγωγούς και εντείνουν την ύφεση στην οικονομία.
 Ο φόρος στο κρασί αποτελεί - όπως έχω ξαναπεί - μνημείο κυβερνητικού εμπαιγμού και παρά τις διαβεβαιώσεις πως θα καταργηθεί, δείχνει την εμμονή της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, απέναντι σε οτιδήποτε προσπαθεί να δημιουργήσει στην ελεύθερη αγορά.
Μετά την κατακραυγή αλλά και την αναποτελεσματικότητα - που είχαμε προβλέψει - σχετικά με την απόδοση του φόρου για τα έσοδα, τώρα μαζεύουν άρον - άρον τις αλχημείες τους, αφού βέβαια έχουν προκαλέσει ζημιά στους παραγωγούς και την οικονομία.
Την ίδια ώρα, η αδράνεια και η ανικανότητα όσων έχουν την ευθύνη της υπογραφής και της διαπραγμάτευσης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θέτει το τσίπουρο και άλλα ελληνικά παραδοσιακά ποτά με γεωγραφική ένδειξη, προ του κινδύνου τεράστιας οικονομικής καταστροφής.
Εάν εφαρμοστεί στη χώρα μας ο Κοινοτικός Κανονισμός, που προβλέπει τη δυνατότητα εμφιάλωσης και εκτός τόπου ή χώρας παραγωγής, εύκολα κατανοεί κανείς πως οι συνέπειες τόσο για τις επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας, την τοπική οικονομία αλλά και για τη χώρα μας ευρύτερα, θα είναι τεράστιες.
Εδώ, από τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό, Τυρνάβου, έναν συνεταιρισμό – πρότυπο, καλώ την ελληνική κυβέρνηση να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και να ξυπνήσει από τον ύπνο του δικαίου, πριν είναι πολύ αργά», κατέληξε ο κ. Κέλλας.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου, κ. Χρήστος Τσιτσιρίγγος, δήλωσε:
«Ευχαριστώ τον κ. Κέλλα για το ενδιαφέρον και την στήριξη στον Συνεταιρισμό μας. Με την ευκαιρία της επίσκεψής του, θέλω να τονίσω κι εγώ ότι ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί, μόνο προβλήματα δημιουργεί τόσο στα Συνεταιριστικά Οινοποιεία όσο και στην αγορά.
Ενισχύεται ο αθέμιτος ανταγωνισμός και το παραεμπόριο, υποβαθμίζεται η ποιότητα των προϊόντων και το δημόσιο χάνει έσοδα.
Ακόμη, με το σχέδιο του νέου κανονισμού και την δυνατότητα εμφιάλωσης ποτών ΠΓΕ εκτός τόπου ή χώρας παραγωγής, απειλείται η ποιότητα των προϊόντων ΠΓΕ  και οι θέσεις εργασίας.
Συμφωνώ λοιπόν με τον κ. Κέλλα, ότι πρέπει να υπάρξει εγρήγορση από τα εμπλεκόμενα μέρη και να  καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε οι σχετικές διατάξεις να μην ψηφιστούν ως έχουν και να αλλάξουν.
Θέλω ακόμη να τονίσω κάποια άλλα ζητήματα που απασχολούν τους παραγωγούς και τον Συνεταιρισμό μας, όπως η αθρόα εισαγωγή κρασιών κακής ποιότητας που ελληνοποιούνται  και καταναλώνονται ως ελληνικά.
Ακόμη, αναφορικά με την οινοποίηση σταφυλιών διπλής και τριπλής χρήσης, προτείνουμε την αξιοποίησή ποσοτήτων, χωρίς επιβάρυνση του κλάδου για παραγωγή αμπελοοινικής αλκοόλης για την παραγωγή ούζου».
Στη σύσκεψη στα γραφεία του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού, εκτός από τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Τσιτσιρίγγο, συμμετείχαν ακόμη ο Αντιπρόεδρος κ. Απόστολος Ευαγγελόπουλος, ο Ταμίας κ. Δανιήλ Νάκας, ο Γραμματέας κ. Απόστολος Καλμπούρης, το μέλος κ. Νικόλαος Μόκας,ο Διευθυντής κ. Βαγγέλης Σίκαλος, η οινολόγος κ. Σούλα Παναγιώτου και το πρώην στέλεχος κ. Γιώργος Παπαλέξης. Ακόμη ο Πρόεδρος και τα μέλη της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ Τυρνάβου κκ. Χριστόφορος Κατσαρός, Δημήτρης Γιαννώτας, Αθανάσιος Πατσιαούρας, Γιώργος Σακούτσιος και Κώστας Ζιάγκας.