Μια όμορφη βραδιά πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Αρχοντικό Καράσσου στον Τύρναβο με τίτλο «Οι κυρίες του κρασιού και των αποσταγμάτων» που διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Τυρνάβου.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης που αναφέρθηκε στα ξεχωριστά και ποιοτικά κρασιά και αποστάγματα της περιοχής του Τυρνάβου και τόνισε πως υπάρχει μια νέα γενιά αξιόλογων οινοποιών και αποσταγματοποιών που δίνουν ένα δυναμικό παρόν στην Ελλάδα αλλά καις το εξωτερικό.
Έπειτα το λόγο πήρε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Λαγκιόλη- Μπίλιου Θεοφανώ η οποία ευχαρίστησε όλες τις κυρίες που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση που είχε σαν στόχο οι γυναίκες να γνωρίσουν και να έρθουν σε επαφή με το τοπικό μας προϊόν, ώστε ένα ποτήρι κρασί ή λικέρ να είναι επιλογή στις εξόδους και τις εκδηλώσεις τους.
Στη συνέχεια ο λόγος πέρασε στις παρευρικόμενες κυρίες, όπου η κ. Σούλα Παναγιώτου, Οινολόγος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου ανέλυσε την ιδιαίτερη σχέση της γυναίκας με το κρασί και στη δυναμική της θέση στο χώρο, αλλά και γυναίκες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της οινοποιίας και της αποσταγματοποιίας οι ίδιες ή οι σύζυγοί τους αναφέρθηκαν στα προϊόντα της περιοχής μας που επάξια διεκδικούν μια θέση ανάμεσα στα καλύτερα κρασιά/αποστάγματα όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.
Η βραδιά έκλεισε με δοκιμές κρασιών και αποσταγμάτων των παραγωγών του Τυρνάβου με τη συνοδεία αλμυρών και γλυκών γεύσεων και φρούτων.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο κ. Σδρούλιας Θεόδωρος που έκανε την παρουσίαση της βραδιάς.