Με ανακοίνωση του ο Δήμος Τυρνάβου γνωστοποιεί ότι με την αριθ. 187/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου έγιναν δεκτές οι αιτήσεις όλων των γονέων για εγγραφές των παιδιών τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.Φέτος εφαρμόστηκε από την επιτροπή επιλογής παιδιών μοριοδότηση ανάλογη με τα κριτήρια(κοινωνικοοικονομικά).
Έτσι κανένα παιδί δεν μένει εκτός παιδικού σταθμού και μάλιστα σύμφωνα με την προτίμηση τού γονέα στον σταθμό που επέλεξε.
Όλοι οι παιδικοί σταθμοί τόσο  οι τρείς του Τυρνάβου καθώς και των τοπικών κοινοτήτων στην Αγία Σοφία, στο Αργυροπούλι, στο Δαμάσι και στον Αμπελώνα, μετά την διακοπή τού Αυγούστου είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τα μικρά παιδιά για το νέο σχολικό έτος. Οι παιδαγωγοί και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι βρίσκονται στις επάλξεις τους για να υποδεχθούν τους νέους μαθητές και να τους βοηθήσουν στο στάδιο της προσαρμογής και από την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018 αρχίζουν και λειτουργούν κανονικά όλοι οι παιδικοί σταθμοί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και φέτος  ο Δήμος Τυρνάβου είναι επιλέξιμος φορέας στη δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» προγράμματος ΕΣΠΑ μέσω της ΕΕΤΤΑΑ. Έτσι οι γονείς που είχαν τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που κατέθεσαν έχουν αποκτήσει voucher για δωρεάν φοίτηση. Οι υπόλοιποι γονείς  εκτός ΕΣΠΑ καταβάλλουν μηνιαία τροφεία συμβολικού χαμηλού ποσού με πολλές διευκολύνσεις ανάλογα και στην κατηγορία που ανήκουν. Θα υπάρξει εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος νέα 2η  κατανομή voucher και για υπόλοιπους γονείς.
Οι παιδικοί σταθμοί σύμφωνα με το θεσμικό τους πλαίσιο δέχονται παιδιά ηλικίας 2,5 ετών έως την εγγραφή τους στα προνήπια, αποτελούν κυρίως δομές αγωγής και διαπαιδαγώγησης για παιδιά προσχολικής ηλικίας με στόχο:
    Να παρέχουν προσχολική αγωγή και διαπαιδαγώγηση σύμφωνα με επιστημονικές μεθόδους.
    Να βοηθούν τα παιδιά να αναπτυχθούν σωματικά, νοητικά,συναισθηματικά και κοινωνικά.
    Να βοηθούν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας στην ομαλή μετάβαση τους από το οικογενειακό στο σχολικό περιβάλλον αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο.
    Να παρέχουν ημερήσια διατροφή και φροντίδα στα παιδιά που φιλοξενούν τηρώντας τούς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.
    Να διευκολύνουν τους εργαζόμενους και τουςάνεργους γονείς.