Ολοκληρώθηκε ο 1ος Κύκλος εκδηλώσεων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμπελώνα στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας για την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:
Δευτέρα 7-8μ.μ. 09/07/18: «Φωτογραφισμένα» δεδομένα: Τα μέσα μεταφοράς Οι φωτογραφίες γίνονται υλικό για να καταγράψουμε τον κόσμο που μας περιβάλλει. Με πρωτότυπη παρουσίαση ενημερωθήκαμε και παρατηρήσαμε τα μέσα μεταφοράς από άλλες εποχές και άλλα μέρη με τη νηπιαγωγό κ. Ευγενία Σίμου που ενθουσίασε τα παιδιά με πρωτότυπες κατασκευές.
Τετάρτη 11/07/2018: Δεδομένα για εμένα: Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω.
Να πετάω στο διάστημα, να γιατρεύω ανθρώπους, να πλάθω ψωμί, να μαγειρεύω γλυκά και αλμυρά, να σχεδιάζω κτίρια, να χορεύω, να παίζω μουσική. Ένα ονειρεμένο ταξίδι με οδηγό το βιβλίο της Βιρζινί Μαργκάντ με τίτλο «Μα τι κάνουν οι μεγάλοι όλη μέρα» και το εξαιρετικό της Ρένας Ρώσση-Ζαϊρη με τίτλο «Όταν μεγαλώσω θα γίνω» ενημερωθήκαμε για τα επαγγέλματα του σήμερα και όχι μόνο έτσι για να ξέρουμε όταν θα πρέπει να αποφασίσουμε. Με τη νηπιαγωγό κ. Ευγενία Σίμου που ενθουσίασε τα παιδιά.
Παρασκευή 13/07/2018: «Ζωγραφισμένα» δεδομένα: Έργα τέχνης με όλες τις αισθήσεις.
Μια περιπλάνηση στα υλικά των καλλιτεχνών που μπορείς να τα αγγίξεις, να τα μυρίσεις, να τα ακούσεις. Τα έργα τέχνης έχουν την ψυχή του καλλιτέχνη που τα φιλοτεχνεί εμείς κλείσαμε τα μάτια μας και ονειρευτήκαμε το δικό μας πορτρέτο με μια νότα από φυσικά υλικά το αποτέλεσμα εξέπληξε τους πάντες Με την εικαστικό αγιογράφο κ. Ζωή Καραμαλίγκα που μάγεψε τα παιδιά με τις μίξεις φυσικών υλικών που χρησιμοποιούσαν οι καλλιτέχνες άλλων εποχών. Την ευχαριστούμε πολύ!
Τετάρτη 18/07/18: Ένας χώρος στα μέτρα μου.
Παρέα με τον Πομελό και τη χρυσομαλλούσα γνωρίσαμε το συναρπαστικό κόσμο της ανθρωπομετρίας. Σε κλίμα γιορτινό με παγωτά και γλυκά αποχαιρετήσαμε τον 1ο κύκλο εκδηλώσεων της Κ.Ε.2018 και δώσαμε το επόμενο ραντεβού μας για τον Αύγουστο την Πέμπτη 23 Αυγούστου το πρωί με την εκδήλωση Ποίηση με δεδομένα.
Ευχαριστούμε τα παιδιά και τους γονείς που μας τα εμπιστεύτηκαν για 7η συνεχόμενη χρονιά.