Σε κλίμα θλίψης και συγκίνησης χιλιάδες κόσμου συνόδευσε σήμερα στην τελευταία του κατοικία των πρώην δήμαρχο Τυρνάβου, δυναμικό αγροτοσυνδικαλιστή και πολιτικό Θανάση Νασίκα αποτίοντας φόρο τιμής στον άνθρωπο, τον δήμαρχο, τον αγωνιστή που πρόσφερε πολλά στην κοινωνία του Τυρνάβου και φυσικά στον αγροτικό κόσμο της χώρας.

Συντετριμένοι η οικογένειά του, συγγενείς, συνεργάτες και συναγωνιστές δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ο Θανάσης Νασίκας, “το λιοντάρι” όπως τον αποκαλούσαν έφυγε τόσο νέος από τη ζωή.

Η σορός του έφτασε στην εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης, όπου εψάλει η νεκρώσιμη ακολουθία, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του δήμου που παιάνιζε πένθιμα εμβατήρια και πλήθος κόσμου που τη συνόδευε πεζή στην εκκλησία.

Η πομπή σταμάτησε στην είσοδο του δημαρχείου όπου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή ενώ την ίδια ώρα οι υπάλληλοι του δήμου είχαν παραταχθεί στην είσοδο για να τον αποχαιρετήσουν.

Στο προαύλιο της εκκλησίας όπου επίσης είχε συγκεντρωθεί κόσμος η σορός έγινε δεκτή με χειροκρότημα, ενώ μετά το πέρας της ακολουθίας το εγκώμιο του έπλεξαν στις επικήδειες ομιλίες τους ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας και ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας Θανάσης Κοκκινούλης.

Ανθρωπο με “Α” κεφαλαίο τον χαρακτήρισε ο κ. Κόκουρας υποστηρίζοντας ότι η προσφορά του μέσα από μία σχεδόν 40ετή δράση στον αγροτικό κόσμο ήταν ανεκτίμητη.

Αναφορά έκανε και στη θητεία του στο δημαρχιακό θώκο λέγοντας ότι είναι ο δήμαρχος των έργων για τον τότε δήμο Τυρνάβου, ενώ στάθηκε και στην πολιτική του δράση.

Ιδιαίτερα συγκινητικός στο λόγο του ο κ. Κοκκινούλης, θυμήθηκε τους κοινούς αγώνες για την επιβίωση του αγροτικού κόσμου και τον κάλεσε να φτιάξει το μετερίζι των Τεμπών στον ουρανό μαζί με τον άλλο αγωνιστή Γιάννη Πατάκη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην απώλεια της βουλευτικής έδρας στις πρόσφατες εθνικές εκλογές κάνοντας λόγο για κλοπή.

Στη σημερινή ακολουθία παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Ν. Κατσαρός, ο πρώην βουλευτής Γ. Γαρουφαλιάς, ο πρώην νομάρχης Καρδίτσας Β. Αναγνωστόπουλος, οι πρώην δήμαρχοι Τυρνάβου Δ. Κουγιώνης, Στ. Δόβας, Χρ. Κιτσίδης, Ν. Μαλάκος και Π. Σαρχώσης, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας Ν. Ευαγγέλου, οι επικεφαλής των παρατάξεων του δ.σ. Τυρνάβου Στ. Ροντούλης, Σ. Αμάρι και Στ. Χατζηκράχτης, οι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Τ. Ντόκου και Αν. Μπρέζας, οι πρώην αντιδήμαρχοι Χρ. Τσιόπας και Κ. Κουλιός, ο πρώην πρόεδρος του δ.σ. Τ. Ψύρρας, σχεδόν όλοι οι συνεργάτες του τόσο την περίοδο της δημαρχίας του όσο και μετέπειτα, όλοι οι γνωστοί αγροτοσυνδικαλιστές που μαζί του συμμετείχαν στην επιτροπή των μπλόκων, συγγενείς, φίλοι και πλήθος κόσμου.

paidis.com