Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της Γιορτής Ανθοκομίας Αμπελώνα θα παρουσιαστεί την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 στις 10:30 π.μ. στο χώρο της γιορτής κρασιού το νέο βιβλίο της κ. Στέλλας Πετρίκη-Τραγγανίδα με τίτλο «Ο κύκλος των χαμένων γυναικών».
Μια αληθινή, ασπρόμαυρη ιστορία ζωντανεύει από το παρελθόν, για να μας υπενθυμίσει κάποιες σκοτεινές πλευρές της ελληνικής επαρχίας τον περασμένο αιώνα.
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο κ. Μιχάλης Λαφαζάνης.
Η Στέλλα Πετρίκη-Τραγγανίδα γεννήθηκε στον Αμπελώνα, σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε ως καθηγήτρια. Είναι μητέρα τριών παιδιών και ζει στην Αθήνα. Το 2003 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο "Μνήμες μιας αλλοτινής ζωής, Αμπελώνας Λάρισας".
Το 2009, κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο της, με τίτλο "Μουσικά ακούσματα από τη Δρυμαία Φθιώτιδας". Το 2012 κυκλοφόρησε το τρίτο της βιβλίο, με τίτλο "Παλιά παραμύθια από τη Θεσσαλία". Το 2017 εκδόθηκε το τέταρτο βιβλίο της, με τίτλο "Ο κύκλος των χαμένων γυναικών. Παρουσιάστηκε στη Λάρισα και τώρα έχουμε την τιμή να το παρουσιάσουμε και στον Αμπελώνα.