Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Τυρνάβου τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Οπως αναφέρεται από τη Μητρόπολη "στο κήρυγμα του ο σεπτός μας Ποιμενάρχης αρχικά τόνισε ότι ο Τίμιος Πρόδρομος είναι το πρόσωπο εκείνο, το οποίο εγκωμίασε ο Χριστός περισσότερο από κάθε άλλο άνθρωπο.

Είναι ο μεγαλύτερος των Προφητών, αφού Εκείνος προετοίμασε τον ερχομό του Σωτήρος. Κατόπιν, αναφέρθηκε και ανέλυσε το Τριαδολογικό και Χριστολογικό Δόγμα, «ως τα μόνα δυνάμενα σώζειν», καταλήγοντας ότι μόνο η Εκκλησία πού γεύεται και αναπνέει το Χριστό ως «αμνό του Θεού», κατά την ομολογία του Προδρόμου, δικαιούται να μας πει ποιος και τί είναι ο Χριστός.

Η μαρτυρία της Εκκλησίας, για το Χριστό, στον άνθρωπο κάθε εποχής παραμένει σταθερή καί αμετακίνητη: Ο Χριστός είναι τέλειος Θεός και τέλειος Άνθρωπος. Και Αυτός είναι ο Χριστός της Εκκλησίας, που προσφέρεται πάντα σαν απάντηση στην λυτρωτική αναζήτηση του κόσμου.

Καθώς πατάμε το κατώφλι ενός ακόμη νέου χρόνου, ο Μεγάλος Προφήτης, ο Πρόδρομος και Βαπτιστής, όπως τότε, στην έρημο του Ιορδάνη, έτσι και σήμερα, στην εποχή μας, υποδεικνύει στον κόσμο τον Αμνό του Θεού, τον Λυτρωτή και Κύριο μας Ιησού Χριστό, « Ίδε ο αμνός του Θεού ο αίρων την αμαρτίαν του κόσμου».

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος επέδωσε τα πτυχία στους αποφοιτήσαντες της σχολής βυζαντινής μουσικής της Μητροπόλεως-του παραρτήματος Τυρνάβου, ενώ ευχαρίστησε τους Τυρναβίτες για την αγάπη που δείχνουν προς την Αγία μας Εκκλησία και ευχήθηκε στον εορτάζοντα Δήμαρχο της πόλεως έτη πολλά."