Την Τετάρτη 3 Οκτώβρη ο Δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης συνοδευόμενος από το βουλευτή ν. Λάρισας κ. Νικόλαο Παπαδόπουλο και τον Δρ Αστέριο Παπρά, Χημικό Οινολόγο, π. Δ/ντή ΑΟΣ Τυρνάβου, είχε συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη.
Οπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου της δημοτικής αρχής "η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και θετικό για την αμπελουργία. Διαφάνηκαν ευνοϊκές προϋποθέσεις για τη λύση των προβλημάτων απόσταξης των 2ημερων αποσταγματοποιών – αμπελουργών της φετινής περιόδου, που επίκειται να αρχίσει στις 15 του μήνα όπως κάθε χρόνο. Η λύση θα κινηθεί στο πλαίσιο των περσινών δεδομένων και διαδικασιών.
Επίσης, θίχτηκε το θέμα του τσίπουρου γενικότερα, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη βαρύτητα που έχει το προϊόν για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Προς το σκοπό αυτό συζητήθηκε να υπάρξει μία ευρύτερη συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες, φορείς και άλλα εμπλεκόμενα υπουργεία, ώστε να δρομολογηθεί μια λύση μακροχρόνια.
Τέλος, ο Δήμαρχος Τυρνάβου επέδωσε στον Υπουργό υπόμνημα αναφορικά με την οριοθέτηση περιοχών με φυσικούς περιορισμούς, προκειμένου το υπάρχον καθεστώς που αφορά το Δήμο Τυρνάβου να συνεχιστεί με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία."